Jelena o najtežim trenucima Novakove karijere: Kao da je tada zakopao deo sebe

U intervjuu koji je dala posle dodele Laureus nagrada, na kojoj je Novak Đoković četvrti put u karijeri osvojio priznanje za najboljeg sportistu sveta, Jelena Đoković osvrnula se i na operaciju lakta kojoj je njen suprug morao da se podvrgne posle Australijan opena 2018. godine i otkrila da je taj medicinski zahvat nešto što se „najdublje kosilo sa vrednostima za koje se Novak zalaže“.

– Bilo je to zaista previše. Kao da je zakopao deo sebe kada je doneo tu odluku. Onda je otišao na Indijan Vels i izgubio. Imao je dobar niz u Rimu, a onda je ponovo izgubio na Rolan Garosu. Posle poraza je rekao: ‘Završio sam, više ne igram tenis. Izgubio sam. Više ne ne zabavljam na terenu’ – otkrila je Jelena detalje Novakovih zdravstvenih tegoba i dodala:

– Izgubio je poverenje u sebe, pozvao me je i rekao: ‘Više ne vidim svrhu igranja tenisa ako vi niste pored mene’.

Novak je ipak povratio svoju snagu da nastavi sa tenisom i vrati se na vrh.

– To je jednostavno putovanje vere, jer morate izaći i verovati u svoje telo, u svoje oružje, u sve ono za šta ste trenirali. Kada se osvrnem na to putovanje, deluje mi kao bajka, ali mi i govori jedno – u tim trenucima kada se borite sa nedaćama i kada ste pred izazovom, uvek morate pogledati u srž, jer tamo leži odgovor – rekao je najbolji teniser sveta tokom nedavnog uručenja nagrade Laureus u Monte Karlu i posebno se zahvalio supruzi na njenog nesebičnoj podršci:

– Tvoja podrška mi je neverovatno značila u onim trenucima kada sam preispitivao sve, kada sam sumnjao u sebe i imao dilemu da li da uopšte nastavim da se bavim tenisom. I da, razmišljao sam da odustanem od tenisa i razmišljao sam o svemu ostalom i nisam pronašao dobar balans u svom životu u tom trenutku. Činilo mi se kao da sam izneverio sebe kada sam se operisao, bila si u pravu, i bilo mi je potrebno nekoliko meseci da ponovo pronađem svoju svrhu – bio je iskren Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jelena djokovićnovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ljudi, ovo je hiljaditi put da Jelenka prica o najtezim trenucima Djoke. Ajde bre vise menjajte plocu. Pa ovo vecu stetu pravite nego korist. Znas, sad hocemo da budemo milioneri ali kao da smo mi jadni milioneri, pa kao nije to tako, pa trte mrte, ajde vise…