U trendu

Jelena o najtežim trenucima Novakove karijere: Kao da je tada zakopao deo sebe

U intervjuu koji je dala posle dodele Laureus nagrada, na kojoj je Novak Đoković četvrti put u karijeri osvojio priznanje za najboljeg sportistu sveta, Jelena Đoković osvrnula se i na operaciju lakta kojoj je njen suprug morao da se podvrgne posle Australijan opena 2018. godine i otkrila da je taj medicinski zahvat nešto što se „najdublje kosilo sa vrednostima za koje se Novak zalaže“.

– Bilo je to zaista previše. Kao da je zakopao deo sebe kada je doneo tu odluku. Onda je otišao na Indijan Vels i izgubio. Imao je dobar niz u Rimu, a onda je ponovo izgubio na Rolan Garosu. Posle poraza je rekao: ‘Završio sam, više ne igram tenis. Izgubio sam. Više ne ne zabavljam na terenu’ – otkrila je Jelena detalje Novakovih zdravstvenih tegoba i dodala:

– Izgubio je poverenje u sebe, pozvao me je i rekao: ‘Više ne vidim svrhu igranja tenisa ako vi niste pored mene’.

Novak je ipak povratio svoju snagu da nastavi sa tenisom i vrati se na vrh.

– To je jednostavno putovanje vere, jer morate izaći i verovati u svoje telo, u svoje oružje, u sve ono za šta ste trenirali. Kada se osvrnem na to putovanje, deluje mi kao bajka, ali mi i govori jedno – u tim trenucima kada se borite sa nedaćama i kada ste pred izazovom, uvek morate pogledati u srž, jer tamo leži odgovor – rekao je najbolji teniser sveta tokom nedavnog uručenja nagrade Laureus u Monte Karlu i posebno se zahvalio supruzi na njenog nesebičnoj podršci:

– Tvoja podrška mi je neverovatno značila u onim trenucima kada sam preispitivao sve, kada sam sumnjao u sebe i imao dilemu da li da uopšte nastavim da se bavim tenisom. I da, razmišljao sam da odustanem od tenisa i razmišljao sam o svemu ostalom i nisam pronašao dobar balans u svom životu u tom trenutku. Činilo mi se kao da sam izneverio sebe kada sam se operisao, bila si u pravu, i bilo mi je potrebno nekoliko meseci da ponovo pronađem svoju svrhu – bio je iskren Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.