Kako je tačno Đoković dobio izuzeće za učešće na Australijan openu?

Pošto je Novak Đoković potvrdio da će učestvovati na prvom grend slemu u sezoni, oglasili su se i organizatori Australijan opena, koji su potvrdili da je svetski broj jedan tražio i dobio medicinsko izuzeće.

Kako je navedeno, Novak je prošao rigoroznu proveru pre nego što je dobio „zeleno svetlo“. U skladu sa smernicama ATAGI (Australijaska tehnička grupa za imunizaciju) dva nezavisna panela razmatrala su Novakovo izuzeće.

„Đoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dve odvojene komisije medicinskih stručnjaka“, navodi se u saopštenju Australijan opena.

Organizatori su saopštili da je molbu za dobijanje medicinskog izuzeća morao da odobrio nezavisan tim doktora, a nakon što je prva komisija utvrdila da su ispunjeni svi uslovi, molba je prosleđena drugoj komisiji, koju su angažovale vlasti u Australiji.

„Kako je i druga komisija utvrdila da su svi uslovi za izuzeće ispunjeni, Đoković je dobio dozvolu za nastup u Melburnu“, navodi se.

Isto tako je jasno da nikada neće biti otkriveno na šta se pozvao Novak kako bi dobio medicinsko izuzeće, jer je to privatna i strogo poverljiva stvar.

Ističe se da je molba za izuzeće je anonimna i članovi komisija ne znaju koji je teniseru u pitanju.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a Đoković se bori za rekordni 21. Gren slem u karijeri, a 10. u Melburnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan opennovak djokovic
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    KARTE,SPONZORI,REKLAME,TV prenosi SVE CE TO KENGURI DA PLATE!

  • Zglobni Skoč

    Para vrti gde burgija neće.Uvek bilo i biće.

  • Anonimni

    Bravo Nole iako si SRBIN znas i ove „komisije“ da pobedis argumentima kao sto na terenu pobedjujes znanjem i upornoscu!