Konačna osveta navijača: Srušena statua Zlatana Ibrahimovića (foto)

Velika bronzana statua švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića, koja je početkom oktobra postavljena u njegovom rodnom Malmeu, srušena je i potpuno uništena. Vandali koji su je srušili oko vrata bronzanog Ibrahimovića postavili su šal švedske reprezentacije.

Thomas Soderberg, portparol policije u Malmeu, rekao je da su počinioci ostavili poruku kako više ne žele da vide statuu u Malmeu.

Ovo je već peti put da je spomenik, visok dva i po metra i težak oko 500 kilograma, a koji je postavio Švedski fudbalski savez, oskrnavljen.

Skrnavljenje Ibrahimovićeve statue počelo je pošto je slavni fudbaler postao jedan od suvlasnika švedskog Hamarbija, ljutog rivala fudbalskog kluba Malme u kojem je počeo veliku karijeru.

Ibrahimović se nedavno vratio u Milan, gde će nastaviti karijeru, prenosi Anadolija.

Kip je početkom oktobra prošle godine postavio Švedski fudbalski savez, ali izgleda da najbolji švedski igrač svih vremena u svom rodnom gradu ima mnogo protivnika.

Dva i po metra visoka skulptura, teška više od pola tone, već je nekoliko puta bila na meti vandala, a u nedelju je srušena.

Švedska policija još nema podataka o počiniocima, ali sumnja se da se radi o navijačima Malmea, koji Ibri ne mogu da oproste što je nedavno postao akcionar Hamarbija, kao i izjavu da bi rado igrao za AIK iz Stokholma.

Ibrahimović je igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, PSŽ, Mančester Junajted i Los Anđeles Galaksi, a nedavno se vratio u Milan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

statuaZlatan Ibrahimović
Komentari (0)
Dodaj komentar