Marej ispao na startu AO: U suzama se oprostio od publike (video)

Španski teniser Roberto Bautista Agut eliminisao je Endija Mareja 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2 i već u prvom kolu okončao poslednji nastup Britanca na Australijan openu.

Bivši svetski broj jedan, sada tek 230. na ATP, zbog čestih povreda najavio je da mu je vo poslednji nastup na turniru u Melburnu i završio ga je ne skrivajuči suze tokom velike borbe sa Agutom.

Marej je uspeo da se vrati posle dva seta zaostatka, ali ne i da preokrene rezultat na turniru na kom je pet puta igrao finale (izgubio četiri puta od Novaka Đokovića i jednom od Rodžera Federera).

Da podsetimo, Marej je najavio da će se ove godine penzionisati i da će mu Australijan open možda biti poslednji turnir.

Publika u Melburnu pozdravila je Škota dugim apalauzom.

„Hvala vam. Hvala svima na podršci, mom timu, porodici, svima koji su doprineli mojoj karijeri“, naveo je Endi nakon meča. Dodao je da će učiniti sve da nastaviti da igra i ponovo se pojavi u Australiji.

„Ako budem hteo, biće mi potrebna velika operacija, koja svakako ne garantuje da ću moći da se vratim. Ali, učiniću sve što mogu“, kazao je Marej.

On je naveo da mu je bila čast da igra protiv nekih od najvećih tenisera u istoriji, poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

„Imao sam veliku sreću, ali i nesreću pretpostavljam, da se takmičim u eri nekih momaka koji su tu bili. Rodžer, Rafa i Novak su bili teški protivnici i imam veliko poštovanje prema njima“, istakao je on.

„Imali smo velike bitke koje će teniski svet verujem pamtiti kada se sve završi. Veoma je važno poštovati protivnike“, dodao je Marej.

Endi Marej je tokom karijere, pored toga što je bio prvi na ATP listi, između ostalog tri puta osvajao grend slem turnire i dva puta zlatnu olimpijsku medalju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan openEndi Marej
Komentari (0)
Dodaj komentar