Misterija Novakovog „drskog“ osmeha (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je impresivnu pobedu u nedavno odigranom finalu Vimbldona, savladavši Rodžera Federera. Ugledni nemački magazin „Štern“ analizirao je sve ono što Novaka čini najboljim igračem kojeg je tenis ikada imao, kao i nepravedan odnos publike prema njemu.

Srbin je slavio sa 3:2, po setovima 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12, u najdužem finalu u istoriji najvećeg turnira na svetu.

„Na kraju, Novak Đoković još jednom nije imao snage da proslavi. Posle skoro pet časova igre i pet setova, u kojima je u dramatičnom finalu Vimbldona savladao Rodžera Federera, skoro jedino za šta je još bio kadar je da se pozdravi sa svojim protivnikom i počasti se zalogajem vimbldonske trave.

Ipak, njegove usne nakratko su se izvile u blagi osmeh, koji je mnogo toga govorio o proteklom meču, a možda i o celoj karijeri velikog Srbina – prvog na svetskog rang listi, petostrukog šampiona Vimbldona, koji može da se pohvali sa 16 osvojenih Gren slemova. Zbog toga je taj drski osmeh bio pomalo fatalan“, istakao je na početku autor teksta „Nevoljena igračina“ Tim Zor, koji se potom upitao zašto se prizvuk gorčine pojavio na njegovom licu, i to baš u trenutku velikog trijumfa?

„Zbog toga što je finalni meč bio simbol večne bitke Novaka Đokovića – borbe za naklonost navijača širom sveta. Jer, figurativno rečeno, najveći protivnik ovog kompletnog igrača sedi na tribinama“.

Đoković je još jednom u finalu Vimbldona dokazao šta ga čini tako velikim.

„Njegova mentalna snaga, kojom je u petom setu odbranio dve meč lopte, podjednako je jedinstvena kao njegova najveća prednost – on je jedini igrač na Turu bez slabosti vredne spomena. 32-godišnjak je kompletan igrač.

Ali, ponovo je skoro 15.000 gledalaca na Centralnom terenu Vimbldona zdušno stalo iza maestra iz Švajcarske, euforično ga podržavajući, čak i navijajući protiv ‘Djokera’. Đokoviću se to dešava godinama kada negde na planeti igra protiv Federera ili Rafaela Nadala. Od velike trojke on je nevoljeni treći, dok druga dvojica na bilo kom mestu dobijaju sve simpatije i poštovanje“.

(Danica Obradović, sportklub.rs, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicosmehVimbldon
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Dragana

    Danima citam kako Novaka ne vole navijaci ali mislim da je to preterivanje.Secam se kada je gubio na Roland Garosu pre nego sto ga je uopste osvojio da su i oni zalili sa njim i da je dobio neverovatne aplauze. Da je u nedelju bio bilo koji igrac na njegovom mestu verovatno bi isto prosao.Federer ima previse navijaca i previse je u tom sportu ali i njegovo ce proci .Nema potrebe ni njega blatiti. Docekacemo i da Novak bude poštovan onako kako zasluzuje ali po meni on i sad ima navijaca u celom svetu Mi volimo da preterujemo ali malo cudi da i ovi zapadnjaci /a oni to rade sa zadovoljstvom/ isticu kako ga navijaci ne vole a pri tome nisam videla da su te navijace uopste i intervjuisali.

  • neca

    Njegov put je trnovit, težak, hodao čovek po staklu, kamenju i trnju i naučio da gazi. Krotio vetar pa se na kraju sa njim i zbližio postao je jedno sa njim, on mu je sada saveznik. Naučio da je bitnije gledati druge nego samog sebe, shvatio da ako će se desiti nešto veliko ili malo da je to na njemu, spoznao koliko može da izdrži, gledao je zverima u oči da bi i on postao zver na terenu. Iz neizbrojivih lekcija samo jedan proizvod svega je on, Veliki čovek NOVAK ĐOKOVIć!!!

  • Anonimni

    Ala boli a gosn Federer ???Ima jos vise da te boli kad ti obori sve rekorde!

  • Milan

    Ali je zato prvi na listi i mogu da mu samo da mu…