„Moje poslednje veče“: Potresna poruka bivšeg fudbalera iz bolničke postelje (video)

Fernando Riksen, bivša fudbalska zvezda Glazgov Rendžersa, objavio je srceparajući snimak nakon šestogodišnje borbe s bolešću motoričkih neurona. Njemu je 2013. dijagnostifikovana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurodegenerativni poremećaj u kome dolazi do propadanja nervnih ćelija mozga i kičmene moždine.

Snimak je nastao u bolnici Sveti Andrej u Airdrijeu, a u njemu danas 42-godišnji Riksen poziva svoje navijače da dođu na humanitarno veče koje naziva „poslednjim u životu“, a sav prihod ići će za pomoć obolelima od ove bolesti, prenosi Jutranji list.

Govoreći uz pomoć aparata Riksen je poručio:

„Pozdrav. Imam posebno veče 28. juna. Kako mi postaje sve teže, to će biti moje poslednje veče. Dođite i učinite da to bude noć za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro“, rekao je bivši igrač Fortune Sitard, AZ Alkmara, pomenutog Rendžersa i Zenita koji je tokom karijere 12 puta igrao za holandsku reprezentaciju.

Riksen je u dresu Rendžersa, od 2000. do 2006., osvojio dve titule, tri Liga kupa i dva Kupa Škotske.

Pomenuta humanitarna akcija biće održana u jednom hotelu u Glazgovu, a ulaznice će koštati 70 funti, odnosno oko 85 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aslfernando riksenfudbaler
Komentari (0)
Dodaj komentar