„Možda će sve biti gotovo za Đokovića naredne sezone, stižu mlađi“

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala smatra da će Novak Đoković imati dosta problema u narednoj sezoni.

Nadal kaže da veliku pretnju predstavljaju mladi igrači poput Karena Hačanova i Aleksandera Zvereva.

Izenađen je i padom u Đokovićevoj igri na turnirima u Parizu i Londonu.

– Istina je da sam rekao ranije da će se Novak vratiti u vrh kad on to bude hteo. Njegov kvalitet je prevelik da bi neko smeo da ga otpiše. Ipak, iznenađen sam time koliko je njegov nivo igre pao u samom finišu sezone. Možda u 2019. sve bude gotovo za njega zbog generacije igrača koja dolazi – rekao je Toni Nadal.

Igrači poput Zvereva i Hačanova tek će pokazati svoju snagu.

– Mladi su načinili važan korak ove sezone. Hačanov je pobedio Đokovića u finalu Pariza, Zverev ga je dobio u finalu u Londonu, Denis Šapovalov je najmlađi, ali može još mnogo. Tu je ta jaka grupa u kojoj su Borna Ćorić i Dominik Tim kojima nedostaje završni korak. Rafa, Rodžer i Novak kao i ostali, znaju dobro šta ih čeka u duelima sa njima – zaključio je Španac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicToni Nadal
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Ljubitelj tenisa

    Posle operacije lakta Djole se veoma brzo vratio na vrh, ali ne treba ocekivati da je on vanzemaljac i da se oporavio po svim parametrima koje zahteva tenis. Normalno je da mu nije sve dovedeno do savrsenstva, ali polako. Za to je potrebno malo vremena.

  • Anonimni

    Nole se cuvao za Grand Slamove. i nece vise rizikovati zdravlje. Noletu je bitno da odigra jos jednu uspesnu sezonu i da prestigne nadala u Grand Slamovima…

  • IGOR

    Stric Nadalov,svojom izjavom,nije ni najmanje otkrio nesto,sto mi svi ne znamo.Naravno da dolazi smena generacije tenisera,kao sto se smenjuju i naucnici,politicari,glumci,i svi ostali,koji su na vrhu svojih karijera.Ono sto je u svemu tome znacajno,to je da oni koji su godinama bili na vrhu,bilo u sportu,ili bilo u cemu,ne shavte svoj silazak sa „trona“,kao neku katastrofu.Svi ti,koji su svojim radom i zalaganjem,dotakli „zvezde“,treba u napred da se polako navikavaju na cinjeenicu da ce posle njih,doci drugi.Ti drugi,mozda ce biti kao i oni,mozda jos bolji, a mozda,i gori. Ono sto je zivot pokazao kao pravilo,da se na „pad“ u karijeri,najteze odrazava na osobe koje se bave politikom. Za njih je zavrsetak karijere,skoro ravan,zavrsetku zivota.!!!