Neuspele provokacije: Đoković morao da prekine novinarku nakon šokantnog pitanja

Novak Đoković je toliko ubedljivo slavio na startu Australijan opena da bi termin „prošetao se kroz prvo kolo“ bio potpuno netačan jer je više projurio.

Srbin je 14. put u karijeri porazio Žeremija Šardija koji za ovih 12 godina rivalstva nije uspeo da osvoji niti jedan gem protiv Đokovića koji je posle meča imao malu neprijatnu situaciju.

Izazvala je novinarka na terenu prilikom davanja izjave, kada je upitala srpskog asa o frustracijama uoči Australijan opena želeći da izazove reakciju od Novaka na sve što se dešavalo prethodnih nedelja.

Međutim, na početku razgovora je Srbin dao komentar na nedavno završen meč.

– Osećaj je sjajan! Dobro veče svima i sjajno je videti vas ponovo na stadionu, srce mi je puno kada vidim ponovo publiku na mečevima i to je jedna od stvari kojoj smo se nadali, da će sve ovo brzo proći i da je privremeno. Ovo je naviše ljudi koje sam video na teniskom terenu u poslednjih 12 meseci, veliko vam hvala i stvarno cenim vašu podršku. Nekada uzimam ostvari zdravo za gotovo, sada sam vrlo zahvalan što vidim publiku i vas ovde, počeo je priču srpski teniser.

Voditeljka je na terenu Đokovića upitala potom o frustraciji uoči Australijan opena, pokušala je da „bocne“ srpskog tenisera jer nije bio najomiljenija ličnost australijske javnosti prethodnog perioda jer je tražio bolje uslove za tenisere u karantinu u Melburnu.

Đoković je tada prekinuo novinarku, mada uz osmeh, pa upitao:

– Čekajte, šta mislite pod time da sam bio frustriran?

Novinarka se u tom trenutku zbunila, te promenila ton i pokušala da se opravda time što je rekla da nije mislila ništa negativno, već da li se plašio da će doživeti pad forme zbog dve nedelje provedene u karantinu. Pokušaj provokacije nije uspeo pošto je Đoković dao krajnje diplomatski odgovor:

– Stvarno sam zadovoljan jer smo slobodni. Igramo tenis i u Australiji smo. Ovo je srećno mesto, srećni slem i to je dovoljno.

A na konferenciji za medije posle meča, jedan novinar je želeo da najboljem na svetu postavi pitanje o Kirjosu, a Novak je rekao da ne želi da prokomentariše to.

“Možete da pročitate šta je rekao, ali ponovo neću da odgovorim.”

Onda je novinar prepričao Kirjosovu izjavu, Novak je to samo hladnokrvno slušao.

“Sjajno, nemam komentar”, rekao je Novak i okrenuo se novim pitanjima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan opennovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    Samo tako Novače valda će dotični ukapirati, nekad