Novak otkrio razloge razočaravajućeg poraza (video)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je za Sport klub da je daleko od forme koja je neophodna za dobre rezultate na šljaci.

Đoković je novinaru Nebojši Viškoviću otkrio i sa kakvim problemima se suočavao u meču drugog kola turnira protiv Alehandra Davidoviča Fokine, koji je izgubio posle tri seta velike borbe.

„Potpuno sam fizički pao, to mi se nije mnogo puta dešavalo u karijeri. Imao sam malo i zdravstvenih problema tokom proteklih nekoliko nedelja, možda je i to uticalo, ne znam…“, rekao je Đoković.
Kako je istakao, trenirao je u prethodnom periodu, ali…

„Daleko sam ja od igre koju bih želeo da imam i koju moram da imam ako želim da konkurišem za najveće titule u sportu na ovoj podlozi“.

Novak je potom objasnio u čemu je problem sa šljakom.

„Podloga je specifična, zahteva mnogo mečeva da bi se ušlo u ritam, da bi se pronašao zalet na terenu. Na drugim podlogama je drugačije, na travu se recimo brzo pronađe ritam, ali šljaka je priča za sebe. Videli smo to“.

Najbolji teniser sveta je priznao da je sve vreme bio u podređenom položaju.

„Ceo meč sam jurio rezultat, loše sam igrao, nemam šta da kažem. Trudio sam se da budem prisutan i optimističan, ali u trećem setu – kolaps, noge ne postoje…“, rekao je Đoković.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovic
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Kada je Nebojša komentator ja ne gledam Đokovića jer on toliko navijački prenosi da to nije normalno. Verovatno da ima neki dogovor sa Đokovićem. Čak i kad mu ništa ne ide od ruke, a u zadnje vreme se vrlo često to dešava, Nebojša ima opravdanja. Te smeta mu vetar, publika navija za protivnika, sudija nije u pravu, loš je teren i tako redom. Očigladno da Novak nije u formi jer ne vežba dovoljno.

    • Miljas

      Prica za decu. Sam sebe je iskompromitovao. Kada gubi uvek nadje neki problem.

  • Anonimni

    Vajda ,,,,VAJDA ovaj te nema cemu nauciti jer servis znas ali nemas kondiciju i neznas kad koji.VAJDA VAJDA!

  • Anonimni

    Pcelo je deljanje od anonimusa. Ne moze se ziveti dug od prethodne slave. Treba se doro razmisliti o sledecem: Casno se na vreme povuci ili konstantno raditi na tome da si uvek spreman da budes prvi-sto znaci stalno biti u top formi. Opravdanja za ovakav kiks ne postoji. Treba imati n umu da su novi koji pristizu daleko motivisaniji i mladji. Nije dovoljno izaci na teren vec treba i igrati i pobedjivati,od stare slave se ne zivi-brzo se potrosi pre ili kanije.