U trendu

Novak otkrio razloge razočaravajućeg poraza (video)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je za Sport klub da je daleko od forme koja je neophodna za dobre rezultate na šljaci.

Đoković je novinaru Nebojši Viškoviću otkrio i sa kakvim problemima se suočavao u meču drugog kola turnira protiv Alehandra Davidoviča Fokine, koji je izgubio posle tri seta velike borbe.

„Potpuno sam fizički pao, to mi se nije mnogo puta dešavalo u karijeri. Imao sam malo i zdravstvenih problema tokom proteklih nekoliko nedelja, možda je i to uticalo, ne znam…“, rekao je Đoković.
Kako je istakao, trenirao je u prethodnom periodu, ali…

„Daleko sam ja od igre koju bih želeo da imam i koju moram da imam ako želim da konkurišem za najveće titule u sportu na ovoj podlozi“.

Novak je potom objasnio u čemu je problem sa šljakom.

„Podloga je specifična, zahteva mnogo mečeva da bi se ušlo u ritam, da bi se pronašao zalet na terenu. Na drugim podlogama je drugačije, na travu se recimo brzo pronađe ritam, ali šljaka je priča za sebe. Videli smo to“.

Najbolji teniser sveta je priznao da je sve vreme bio u podređenom položaju.

„Ceo meč sam jurio rezultat, loše sam igrao, nemam šta da kažem. Trudio sam se da budem prisutan i optimističan, ali u trećem setu – kolaps, noge ne postoje…“, rekao je Đoković.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)