„Novakove suze su lažne“: Novi sramni napad na Đokovića

Iako je ceo svet video kako se Đoković borio sa emocijama i kako je uplakan igrao protiv Danila Medvedeva, renomirani francuski list „Ekip“, koji već mesecima unazad kao da vodi otvorenu hajku protiv Đokovića, otišao je toliko daleko da je objavio tvrdnje da su one bile lažne, veštačke.

Sportski novinari ovog lista su finale poslednjeg Gren slema sezone odradili iz jednog novog ugla i naslov teksta bio je „Da li su suze Novaka Đokovića tokom finala US Opena bile iskrene ili lažne?“. Jedna od sagovornica Izabel Inšausp, sportski psiholog, tvrdi da Novak zapravo ni u jednom trenutku nije plakao.

– Ne verujem ni na minut u taj pokušaj da uzdrmate publiku, da napravite veliki govor i kažete da je publika ta koja se računa. Ne znam da li ste mu videli lice kada se vratio posle pauze. Na terenu više ne plače – uveliko se citira skandalozna tvrdnja na društvenim mrežama.

U tom tekstu sagovornica skandalozno pokušava da objasni da je Đoković pokušao da zbuni Rusa da bi ga pobedio, da ga je „ubio njegov ego“, da je analizirala njegov plač i da nije bio stvaran. Neverovatno!

– Mislim da je njegov ego doživeo takav udarac da je isprobao šahovsku strategiju, misleći da će Medvedev popustiti ako se dogodi nešto što ne može da podnese. To je uradio da bi preokrenuo meč – takođe je navedeno.

Takođe, u tekstu je svoje mišljenje dala i njena koleginica, takođe psiholog Merijem Salmi, koja je rekla ono što je celom svetu očigledno: „Đoković ne laže, nemoguće je!“.

Posle svega viđenog i posle Novakovih izjava i suza posle finala, zaista ostaje začuđujuće kako neko uopšte može da posumnja u iskrenost Đokovićeve borbe sa emocijama, koju su svi uživo pratili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicUS Open
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nije baš dotle došlo… može on još; čemu priče o penzionisanju kad može da drži reket pravo… još se nije predao koliko vidim a i posvećen je sebi i svom poslu; ne vidim znakove nezaobilazne starosti i iscrpljenosti- koga je briga za rekorde izmišljene dok se još pobjeđuje…

  • Zglobni Skoč

    Sve se tu radi za dobre novce, tu emocije treba isključiti.Nema tu vajde od lomljenja reketa i sličnih gluposti, ako neko nije sposoban da savlada protivnika, neka bar izgubi dostojanstveno i bez da bilo kome da nekog povoda za neki skandal.Nole je ostvario sjajne rezultate, ali mu se često desi pad koncentracije u presudnim momentima, a da se istresa preko reketa ili na neki drugi način, stvarno je nezrelo i detinjasto.Da npr. ja radim svoj posao na taj način i da se tako istresam, mnoge bi kičme stradale a ja bih krivično odgovarao zbog prekoračenja ovlašćenja i povrede službene dužnosti.Da sam na njegovom mestu, odavno bih se penzionisao dok sam na vrhu, para sasvim dovoljno da bar dve generacije žive carski bez da mrdnu đokicom, ne bih sigurno jurio neke nemoguće misije u godinama kad mlađi i jači nadiru i ruše sve standarde.Treba znati stati i prepustiti šanse mlađima, ne treba skrivati svoje godine i nemoć da se mlađi pobede.

  • Anonimni

    SRBI U (IZGNANSTVU) ZAR NEMA NIJEDNOG LISTA KOJI SE NE SLAZE SA TIM „KUPUSNIM“?.ZAR NEMA INTELEKTUALCA KOJI MOZE DA ODGOVORI NA OVAKVO PLJUVANJE?SRBI U FRANCUSKOJ ,VI STE KUKAVICE!

  • Anonimni

    Interesantno kako „studirate“ Đokovića, a ne kažete „meni je dosadio“… on i njegova loptica-skočica.

  • Anonimni

    Da li mozemo bar sat vremena bez neke vesti o Djokovicu?

  • Mirko

    Teško je objasniti Novakove suze, verovatno je bio potresen navijanjem i tužan zbog poraza. Kada je publika zviždala Medvedevu kada se spremao da servira, Đoković je tražio da se sa time nastave. To nije korektno i ne sećam se da je to radio neko, osim njega. Čudi me da se nije setio, da mu u predhodnim mečevima nisu ovako aplaudirali.