U trendu

„Novakove suze su lažne“: Novi sramni napad na Đokovića

Iako je ceo svet video kako se Đoković borio sa emocijama i kako je uplakan igrao protiv Danila Medvedeva, renomirani francuski list „Ekip“, koji već mesecima unazad kao da vodi otvorenu hajku protiv Đokovića, otišao je toliko daleko da je objavio tvrdnje da su one bile lažne, veštačke.

Sportski novinari ovog lista su finale poslednjeg Gren slema sezone odradili iz jednog novog ugla i naslov teksta bio je „Da li su suze Novaka Đokovića tokom finala US Opena bile iskrene ili lažne?“. Jedna od sagovornica Izabel Inšausp, sportski psiholog, tvrdi da Novak zapravo ni u jednom trenutku nije plakao.

– Ne verujem ni na minut u taj pokušaj da uzdrmate publiku, da napravite veliki govor i kažete da je publika ta koja se računa. Ne znam da li ste mu videli lice kada se vratio posle pauze. Na terenu više ne plače – uveliko se citira skandalozna tvrdnja na društvenim mrežama.

U tom tekstu sagovornica skandalozno pokušava da objasni da je Đoković pokušao da zbuni Rusa da bi ga pobedio, da ga je „ubio njegov ego“, da je analizirala njegov plač i da nije bio stvaran. Neverovatno!

– Mislim da je njegov ego doživeo takav udarac da je isprobao šahovsku strategiju, misleći da će Medvedev popustiti ako se dogodi nešto što ne može da podnese. To je uradio da bi preokrenuo meč – takođe je navedeno.

Takođe, u tekstu je svoje mišljenje dala i njena koleginica, takođe psiholog Merijem Salmi, koja je rekla ono što je celom svetu očigledno: „Đoković ne laže, nemoguće je!“.

Posle svega viđenog i posle Novakovih izjava i suza posle finala, zaista ostaje začuđujuće kako neko uopšte može da posumnja u iskrenost Đokovićeve borbe sa emocijama, koju su svi uživo pratili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.