Serena šokirala organizatore Vimbldona: „To se nikad nije dogodilo“ (foto)

Organizatori Vimbldona tokom istorije turnira susretali su se s raznim problemima, ali Serena Vilijams ih je dovela u situaciju u kakvoj nikad nisu bili.

Amerikanka je u petak pre početka turnira sa sestrom Venus trenirala na terenu broj 15. Kako piše Dejli Mejl, koji je objavio i ekskluzivne fotografije, Serena nije nikako mogla da pronađe svoj udarac i bila je strašno ljuta na sebe. U jednom trenutku je viknula i četiri puta raspalila reketom u travu i slomila ga. Bacila ga je pored klupe, uzela stvari i ljutito odšetala s terena.

Međutim, njeni snažni udarci drastično su oštetili nove travnjake koji su bili savršeno pripremljeni za početak turnira, a skupljači loptica morali su da skupljaju delove njenog reketa s trave. Kazna je Amerikanku stigla ove nedelje, čak devet dana posle incidenta, a objavljeno je da Serena kažnjena sa 8.000 funti zbog nesportskog ponašanja i uništavanja inventara kluba.

„Takve kazne inače se donesu istog dana, ali u ovom slučaju smo tako dugo većali jer se nikad pre na Vimbldonu nije dogodilo da neko ošteti teren na treningu. Budući da je riječ o vrlo poznatoj i velikoj igračici, želeli smo da prikupimo što je više moguće dokaza, snimaka i fotografija kako bismo doneli ispravnu odluku“, citirao je Dejli Mejl izvor iz All England Cluba.

„Iskreno, na to sam potpuno zaboravila. Sećam se samo da sam bacila reket“, kratko je izjavila osvajačica 23 Grend slem titule posle pobede nad Alison Riski u utorak.

Dejli Mejl je objavio i da se Amerikanka pismom izvinila organizatorima, ali da je to nije spasilo od kazne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kaznaSerena VilijamsVimbldon
Komentari (0)
Dodaj komentar