Šok u Madridu – Siti srušio Real, Lion bolji od Juventusa

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su večeras Real u Madridu sa 2:1 (0:0), u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok je Lion kao domaćin savladao Juventus 1:0 u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona, prenose sportski mediji

Ludo je bilo večeras u Madridu, a domaćini za poraz krive italijanskog sudiju Danijelea Orsata. Real je poveo u 56. minutu posle velike greške gostiju na sredini terena, Vinisijus je „izvukao“ kontru i spojio Iska sa golom – 1:0.

A onda je usledio „blickrig“ gostiju za pet minuta!

Mančester sitiju izjednačenje je doneo Gabrijel Žesus u 78. minutu posle sjajnog centaršuta De Brujnea, Brazilac je glavom poslao loptu u mrežu, ali su Madriđani protestovali tvrdeći da je Žesus faulirao Serhija Ramosa u skoku.

Ali Orsato nije ni kosultovao VAR…

Već posle pet minuta nova drama u kaznenom prostoru Reala. Karvahal je startovao, Sterling pao, a Orsato pokazao na belu tačku. De Brujne je u 82. minutu bio precizan penaldžija za konačnih 1:2.

Da muka po „kraljeve“ bude veća Serhio Ramos je isključen u 86. minutu, jer je kao poslednji igrač faulom sprečio Sterlinga da izađe sam pred Kurtou.

Sve u svemu, šampion Engleske ima veliku prednost pred revanš.

Uzbudljivo je bilo i u Francuskoj gde je Lion iznenadio favorizovanu „staru damu“. Jedini gol na meču postigao je Tusar u 31. minutu. Oar je probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor Juventusa i centrirao, a Tusar je poslao loptu u mrežu.

Mogao je domaćin još ranije da dođe do vođstva, ali je pokušaj Ekambija zaustavila prečka.

Juventus je u nastavku činio sve ne bi li stigao do izjednačenja, ali nije uspeo. Doduše, Dibala je zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog ofsajda. Gosti su dva puta tražili i penal, međutim, i to im je bilo uzalud, pa moraju da sačekaju tri nedelje da probaju da se revanširaju Lionu na svom stadionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fudbalJuventusLiga šampionaReal Madrid
Komentari (0)
Dodaj komentar