„Sramna provokacija“: Nizak Federerov udarac pred Novakovo finale (video)

Rodžer Federer našao se na udaru kritika čak i svojih navijača, zajedno sa svojim sponzorom zbog indirektne prozivke na račun Novaka Đokovića, ali i Rafaela Nadala.

Čuveni svetski proizvođač satova objavio je reklamu u čast „najboljeg svih vremena“ i veličanstveno predstavio Federera, koji već neko vreme titulu najuspešnijeg na Grend slemovima deli sa Špancem, a, po svemu sudeći će im se uskoro pridružiti i Đoković.

Federer je mnogo puta do sada govorio u prošlosti kako mu je cilj da bude najuspešniji svih vremena, rekorder po broju Grend slemovima, ali kako se Novak približava, narativ se seli na „stil igre i nevažne brojke“.

„Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da dočaraju. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu, ali i van njega. Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste. Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja“, stoji u tekstu koji prati spornu reklamu.

Portal Sportskeeda ispratio je i reakcije na društvenim mrežama, gde su naročito bili aktivni navijači Nadala i Đokovića, koji su prozivali Švajcarca i njegovog sponzora zbog toga što na veštački način žele da utvrde kult ličnosti, iako su mu mnogi rekordi odavno oboreni, a najvažniji je pred padom.

„Rodžer je sam trebalo da stavi veto na ovu reklamu i da se ona ne emituje“, „Ježim se od ovoga“, „Kako to da sada nije važan broj Grend slemova“, „Sramna provokacija ovog brenda“, samo su neki od komentara na globalnom nivou.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

provokacijareklamaRodžer Federer
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Samo oni koji zavide Federeru,mogu lose da pokusaju da prikazu reklamu,u kojoj se Federer opisuje,kao najelegantniji na teniskim takmicenjima.Takodje,da ima najbolje ponasanje,da i kada pobedi,kao i kada dozivi poraz na terenu,uvek se ponasa otmeno i sa merom.Po tim svojstvima,on je zaista jedinstven,i zbog toga,ima i najvise postovaoca, medju gledaocima iz svih zemalja……