Srbija povukla džudistkinju sa turnira zbog protivnice sa tzv. Kosova

Džudo savez Srbije odlučio je povuče juniorku Anju Obradović sa duela protiv Laure Fazliju iz tzv. Kosova na Evropskom kupu u Sarajevu.

Kako javlja Blic, Obradovićeva je ispala sa turnira jer nije izašala na borbu, pa će Fazliju nastaviti pohod na jednu od medalja na turniru.

Sve se to dešava u trenutku kada je Vlada Srbije zabranila održavanje ženskog rukometnog kvalifikacionog tunira za Svetsko prvenstvo na kome je u Kovilovu bilo planirano da učestvuju juniorska selekcija Srbije, tzv. Kosova, Norveške i Slovačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džudo
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • stranac

    Ove dve džudistkinje su prošle godine na kadetskom prvenstvu u Kaunas stajale zajedno na pobedničkom postolju. Srpkinja je osvojila zlato u kategoriji do 63 kg, a takmičarka sa Kosova bronzu

  • Proslav ćirilično

    Bez obzira na sve netreba učestvovati! Batali funkcionere po raznim savezima koji su glasali za ulazak kosova u međunarodne sportske saveza-oni su izdajnici i prodane duše!

  • Anonimni

    Bojkot bi bio opravdan da se već nismo saglasili sa ulaskom Kosova na međunarodna takmičenja. Šta sad glumimo? Nema oće kaki, neće kaki.