Srđan Đoković: Federer je veliki šampion, ali mali čovek

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ostao je pri svom stavu od pre 12 godina o najvećem rivalu svog sina, Rodžeru Federeru.

Gostujući sa Novakovim bivšim trenerom Nikolom Pilićem, na televiziji „Happy“ u emisili Ćirilica, upitan od strane voditelja šta misli o Federeru „koji nikada nije bio na Novakovog strani, već ga je često kritikovao, za razliku od Mareja i Nadala“, Đoković je rekao:

„Znate, Endi i Novak su isto godište, toliko puta smo putovali zajedno, roditelji se upoznali, oni se družili i igrali. Normalno da imaju odličan odnos, isto su godište, 1986, a i Rafa je tu negde, on je godinu dana stariji. Što se tiče čoveka kog ste prvo pomenuli (Federer, rođen 1981.), ja i dalje imam isti stav kao 2006“, rekao je Srđan Đoković.

Otac najboljeg srpskog tenisera dotakao se incidenta od pre 12 godina, kada je Srbija igrala sa Švajcarskom u Dejvis kupu.

Novak je tada igrao protiv Vavrinke, a u petom setu je zatražio medicinski tajm-aut. Rodžeru se to nije svidelo, a kasnije je Srbina optužio da je prevarant.

„Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama“, rekao je tada Federer.

Novakov otac na tu situaciju 12 godina kasnije gledao ovako:

„Svi vi vrlo dobro znate da je Nole u ranoj fazi karijere imao probleme sa disanjem, da nije mogao da igra dugačke poene, a mi nismo znali zašto. Tek potom se utvrdilo da je to alergijska reakcija na gluten. Dakle, zdravstveni problemi jesu bili tu. A što se čoveka kog pominjete tiče (ponovo nije hteo da izgovori ime Rodžera Federera, prim. aut), ja sam i te 2006. lepo rekao da je on veliki šampion, možda i najveći svih vremena, ali da je mali čovek. I, to mislim i dan danas“, istakao je Srđan Đoković.

Zatim je, u šaljivom tonu, dodao da se odnos dva velika rivala u poslednje vreme promenio, što se videlo i na nedavno održanom Lejver kupu u Čikagu.

„Evo, sad u Čikagu, moglo je da se spazi da je Federer promenio odnos. Tako je u poslednje vreme. Video je čovek da je pogrešio. I, to je normalno, ljudski je grešiti, nema čoveka a da ne greši. Sad je čak bio i Novakov trener, videli ste, govori mu kako da udari bekhend i tako to“, uz osmeh je zaključio otac najboljeg tenisera Srbije svih vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicSrđan Đoković
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Bez ikakve zle namere,moram ipak da konstatujem,da Srdjan Djokovic zaista nije ni minimalno kompetentan da analizira jednog Federera.Pogotovu da sa tako nadmenom pretecioznoscu,iznosi jednu zaista svakom vidljivu neistinu,da je Federer veliki teniser,ali „MALI COVEK“.Ko je uostalom Srdjan Djokovic (osim Otac jednog velikog sportiste).Od kud mu uopste minimum pristojnosti,da ON daje ocene o svetski potvrdjenim velikanima sporta.

  • bambi

    Meni gospodin Srdjan, ali nemojte se ljutiti, lici na Idi Amin Dadu!

  • Anonimni

    Zar nije ovim pokazao da je on mali covek? Seca se necega pre 12 godina i ne zaboravlja.

  • Anonimni

    Svajcarac. Oni su svi takvi, sto ne znaci da su losi.

  • Boba

    Pricas kojesta, Srdjane. Mislio sam da si malo razboritiji.

  • milan

    Isti je takav i tvoj sin. Najbolji sportista Srbije i najgori covek.Zato cuti i ne javljaj se.

    • Steeg8

      Milane, jeste li nas to Vi negde predstavljali, a nigde obrukali? Jeste li to Vi dali silne hiljade svojih evra ili dolara u humanitarne svrhe. Jesmo li Vas gledali kako nosite zastavu Srbije? Koliko može čovek da bude zao, pokvaren i ljubomoran na tuđ uspeh, upravo ste pokazali.

    • Anonimni

      Puko si Milane!