UEFA bez milosti – Zvezdi odbijena žalba

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odbacila je žalbu Crvene zvezde na kazne zbog ispada navijača na meču u Salcburgu, gde je izborila plasman u Ligu šampiona.

Podsetimo, UEFA je dan posle utakmice odigrane 29. avgusta najpre uvažila žalbu crveno-belih da im se smanji prethodna kazna, kako bi mečeve u Ligi šampiona igrali pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“, ali je odmah potom otvoren novi postupak zbog upada navijača u teren, korišećenja pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, kao i zbog isključenja pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren.

Etičko, Kontrolno i Disciplinsko telo UEFA je zatim donelo odluku da crveno-bele sankcioniše zabranom vođenja navijača na prva dva evro-gostovanja, a odbijanjem žalbe sada je ta kazna i potvrđena.

To znači da „delijama“ neće biti dozvoljeno da budu na utakmici 2. kola Lige šampiona u Parizu protiv PSŽ-a 3. oktobra, te protiv Liverpula na Enfildu 24. oktobra.

Sa druge strane, Zvezda će moći pred svojom publikom da igra protiv Napolija (18. septembra od 21 sat), Liverpula (6. novembra – 18.55) i Pari Sen Žermena (11. decembra – 21), a „delije“ će moći da gostuju u Napulju, 28. novembra od 21 sat, kada je na programu peto kolo grupne faze Lige šampiona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena Zvezdauefažalba
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mislim da je sasvim u redu,sto je odbacena zalba „Zvezde“.To sto njeni „navijaci“ rade,to divljanje kome zaista mora da se stane na put.Mora se kada se razmatraju ponasanja „navijaca“,imati na umu kako takvo nedolicno huligansko ponasanje utice na mlade,kojima su nazalost,takvi huligani primer,koji oni slede.