U trendu

UEFA bez milosti – Zvezdi odbijena žalba

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odbacila je žalbu Crvene zvezde na kazne zbog ispada navijača na meču u Salcburgu, gde je izborila plasman u Ligu šampiona.

Podsetimo, UEFA je dan posle utakmice odigrane 29. avgusta najpre uvažila žalbu crveno-belih da im se smanji prethodna kazna, kako bi mečeve u Ligi šampiona igrali pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“, ali je odmah potom otvoren novi postupak zbog upada navijača u teren, korišećenja pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta, kao i zbog isključenja pomoćnog trenera Milana Kosanovića, koji je ubacio loptu u teren.

Etičko, Kontrolno i Disciplinsko telo UEFA je zatim donelo odluku da crveno-bele sankcioniše zabranom vođenja navijača na prva dva evro-gostovanja, a odbijanjem žalbe sada je ta kazna i potvrđena.

To znači da „delijama“ neće biti dozvoljeno da budu na utakmici 2. kola Lige šampiona u Parizu protiv PSŽ-a 3. oktobra, te protiv Liverpula na Enfildu 24. oktobra.

Sa druge strane, Zvezda će moći pred svojom publikom da igra protiv Napolija (18. septembra od 21 sat), Liverpula (6. novembra – 18.55) i Pari Sen Žermena (11. decembra – 21), a „delije“ će moći da gostuju u Napulju, 28. novembra od 21 sat, kada je na programu peto kolo grupne faze Lige šampiona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.