BG metro – najvažniji projekt u Evropi u narednoj deceniji

BEOGRAD – Predstavnici kompanija iz Francuske i Kine, koje će biti angažovane na izgradnji Beogradskog metroa, kažu da je taj projekat važan ne samo za Beograd, nego za celu Srbiju i da će biti izgrađen po najnovijim tehnologijama.

Oni su, posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat „Beogradski metro“ izrazili zadovoljstvo zbog početka zajedničkog rada na realizaciji tog projekta.

Potpredsednik grupe „ALSTOM“ Filip Delur zahvalio je srpskim partnerima na saradnji i naveo da će Beogradski metro biti izgrađen po najnovijoj tehnologiji.

„Počeli smo sjajnu saradnju. Ponosni smo zato što ćemo moći da obezbedimo naše najnovije i najbolje tehnologije potpuno automatizovanog metroa“, rekao je Delur.

Naveo je da su metro sistemi prefinjeni, a da će poslednja tehnologija koja će biti primenjana u izgradnji Beogradskog metroa biti važna ne samo za poboljšanje mobilnosti i dobrobiti građana, nego će obezbediti rešenja koja su ekološka.

„San će postati realnost. Bićemo na nivou zadatka koji ste nam zadali“, rekao je Deluri i izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog rada sa srpskim partnerima.

Generalni direktor u kompaniji „Egis Rail“ Olivier Buvar rekao je da je počastvovan zbog učešća na projektu za koji kaže da je jedan od najvećih projekata u Evropi u narednoj deceniji.

Naveo je da ta kompanija, koja je u Srbiji prisutna 20 godina, sve više postaje srpska kompanija, da je planiran njen dalji razvoj i dodatno regrutovanje 120 srpskih inženjera.

„Uveren sam da ćemo uspeti i da će se vaš san o Beogradskom metrou ostvariti. To će pomoći da se uvede nova zelena mobilnost u Beograd i Beograd će u tome biti primer za druge. Metro je uvek ključna investicija za ekonomski razvoj“, rekao je.

Izrazio je punu posvećenost uspehu projekta Beogradskog metroa.

Predstavnik kompanije „Power Ćina“ Šje Zidije izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma sa Srbijom i francuskim partnerima, te naveo da je ta kompanija u proteklih pet godina imala podršku srpske vlade i ambasade Kine u Srbiji.

„Imali smo tokom proteklih pet godina dobru saradnju sa srpskim vlastima i partnerima na projektima kao što je projekat Obilaznice oko Beograda“, rekao je Zidije.

Naglasio je da je Beogradski metro jedan od najvažnijih projekata za Beograd i Srbiju.

Kaže i da je Pauer Čajna jedna od najvećih građevinskih kompanija u svetu, te da će koristiti sopstvene resurse i iskustva u izgradnji metroa kako bi taj projekat bio realizovan što je pre moguće.

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas Memorandum sa direktorom JKP „Beogradski metro i voz“ Stankom Kantarom, potpredsednikom grupe „ALSTOM“ Filipom Delurom, generalnim direktorom u kompaniji „Egis Rail“ Olivierom Buvarom i predstavnikom kompanije „Power Ćina“ Šje Zidijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar