Kasne radovi na Trgu Slavija

Tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga Slavija, prema najavama čelnika grada, biće objavljen tek 15. januara naredne godine.

„Septembar ili oktobar 2014“, „prvi april“, „tokom maja“, „u oktobru“, „na jesen“, „do kraja godine“, samo su neki od termina koje su za raspisivanje toliko dugo očekivanog tendera u proteklih 18 meseci, kroz medije, najavljivali su gradski čelnici.

Radovi na rekonstrukciji Slavije trebalo bi da počnu odmah posle Beogradskog maratona, koji je zakazan za 16. april, ali to je ipak malo verovatno ako se zna koliko je vremena potrebno za sam tenderski proces. Posebno jer će biti pod lupom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kada je sprovođen konkurs za radove u Vojvode Stepe, od dana objavljivanja tendera do njegovog zaključivanja proteklo je mesec i po, a stručnjaci procenjuju da je toliko vremena potrebno i za pregled, evaluaciju ponuda, te dobijanje saglasnosti EBRD.

Nadamo se, međutim, da se neće ponoviti slučaj sa Stepom, kada je od raspisivanja tendera do

U međuvremenu, dok se čeka na glavni tender za odabir izvođača radova, Grad Beograd je, u saradnji sa EBRD, objavio konkurs za nadzor radova na Slaviji, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Trg Slavijaradovi
Komentari (0)
Dodaj komentar