Konekcija i empatija osnov dobrog poslovanja u pandemiji

BEOGRAD – Dobra konekcija sa klijentima, prepoznavanje i razumevanje njihovih potreba koje su tokom pandemije promenjene, kao i empatija osnov su za uspešnu transformaciju poslova, ocenjeno je danas na panel razgovoru na konferenciji Dan internet domena Srbije.

Marketing menadžerka hotela Kraun Plaza, Branka Petronijević, ocenila je da se u poslovanju mora okrenuti ka upoznavanju novog klijenta sa svim promenama životnim koje je pandemija kovida kod njega donela.

„Taj čovek naš gost, nije isti sa kraja 2019. godine. To su isti ljudi ali njihovi životi nisu isti. Empatija mora da postoji, ako nje nema ne možeš da budeš uspešan, u hospitalitiju“, rekla je ona.

Dodala je da su u prilagođavanju poslovanja prilikama pandemije puno doprineli apdejti koji stižu iz Interkontinental grupe koja ima 6.000 hotela širom sveta.

„Sistem funkcioniše brzo, apdejtovani smo, delimo saznanja i dostignuća brenda što je strahovita prednost. Znaš putanju, možda i nekada malo unapred“, rekla je ona.

Generalni menadžer Glovo Srbija Branimir Đurović ocenio je da je okrenutnost ka klijentima, i praktično opsednutost klijentima i ispunjavanju njihovih potreba ključna tačka bilo koje kompanije.

Dodao je da su njihovi korisnici od parnera čije proizvode treba isporučiti, preko partnera koji isporučuju do naručilaca.

„Pratimo korake korisnika jer njihove aktivnosti kod nas ostavljaju didžital futprint. , Svi podaci su u bazi i tako upoznajemo tržište a to nam koristi da možemo partnerima da pružimo savet kako da unapred svoje poslovanje“, rekao je on.

Dodao je da sektor u kome posluju evoluirana neverovatno brzo u uslovima pandemije i da se osim na svojoj mora raditi na raditi i na edukaciji partnera sa kojima se sarađuje.

Konusltant za digitalnu transformaciju Momir Đekić ocenio je da nas je pandemija prinudnu digitalizaicju i dala priliku da promenimo fokus onoga čime se bavimo a da je moguće opterećenje pretvariti u priliku.

„Ovaj svet nikada neće biti ovako spor. Živimo najsporiji trenutak našeg života i to moramo da iskoristimo. Empatija sa korisnikom je empatija sa svetom“, rekao je Đekić.

Dodao je za uspeh u digitalnoj trasformaciji neophodna integracija čitavog lanca od partnera do korisnika i praćenje i garantovanje čitavog procesa.
„Uspeće ko se posvetio zadovoljstvu korisnika. Proces ditigalne transformacije se nikad ne završava a neprilagođeni će nestati“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar