Krkobabić traži popust za penzionere, najavljuje novac za zadruge i manje poreze

Penzioneri u Srbije troše godišnje pet milijardi evra i najmanje što trgovinski lanci i korporacije „mogu da učine u znak zahvalnosti je da im izadju u susret odredjenim popustima“,izjavio je danas u Nišu Milan Krkobabić, ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj.  

„Ti popusti treba da budu kontinuirani i u vreme kada je to penzionerima najneophodnije“, rekao je Krkobabić na Petom Sajmu penzionera u Oficirskom domu u Nišu gde živi 70.000 penzionera.

Krkobabić je relap da bi u svim regionalnim centrima trebao da bude takvih sajmova kako bi penzioneri mogli povoljnije da dodju do namirnica i usluga.

Krkobabić je pre podne posedio opštinu Doljevac gde će 16. decembra biti su lokalni izbori.

Sastao se s rukovodstvom te opštine i najavio da će najkasnije do 15. decembra zadrugama biti raspodeljena podsticajna sredstva.

U Srbiji će „podsticajna sredstva dobiće 72 zadruge, dok ih je prošle godine dobila 21. Prvi put ove godine novac će biti dodeljen i složenim zadrugama“, naveo je Krkobabić.

Kazao je da će zadruga „Složni voćari“ u Vojvodini i zadruga „Novi voćari“ u Požegi dobiti blizu 60 miliona dinara, a same će uložiiti 300 miliona dinara, odnosno 120 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da država mora da se uključi u dovodjenje investitora u lokalne zajednice i najavio „prave ekonomske mere koje će imati stimulativni karakter za dolazak investitora“ u „rubna područja“ – smanjenje stope poreza na dodatu vrednost i taksi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • dobar ovaj Pantelija

    Koja pokretačka snaga, koji elan.Mene je iskreno žao one bakice, što nije vesela, nego je zamišljeno polu tužna a stala je da se slika.

  • Došlo doba da se ljubav proba

    Fosili, umesto da šetaju unučad oni se uspinju i dalje iz petnih žila, jer oduzmi im sve osim para…bolesno pohlepni i šta hoće takvi u politici???Ako imaju toliko energije, neka dnevno očiste parkove i javne površine bar u njihovoj okolini. Ko šiša radnike i mlade bračne parove sa decom, školskom decom i studentima?Pogledajte koliko košta garderoba i ostalo za decu.ovi troše silne pare za veštačke zube i na smejurije koje im podvaljuju na raznim prezentacijama a kukaju kako nemaju para.Sramota.

  • Istina boli

    Radnici, koji ih nose na grbači neka crknu.Škrtiju i svojeglaviju generaciju penzionera ne pamtim.Ssamo grabe za sbe( ovaj krkobabić do kraja života biti na funkciji)..Oni su imali jedan kratak period teškog detinjstva, posle su uživali, radili, putovali, gradili i dizali kredite.Ne mare ni za koga, osim za sebe.Teški su neuviđavni, pohlepni i bezobrazni. Ko god nije radno sposoban, oduzeti mu pravo glasa, jer sa kojim pravom odlučuju o sudbini i budućnosti generacija, koji stvaraju???