U trendu

Krkobabić traži popust za penzionere, najavljuje novac za zadruge i manje poreze

Penzioneri u Srbije troše godišnje pet milijardi evra i najmanje što trgovinski lanci i korporacije „mogu da učine u znak zahvalnosti je da im izadju u susret odredjenim popustima“,izjavio je danas u Nišu Milan Krkobabić, ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj.  

„Ti popusti treba da budu kontinuirani i u vreme kada je to penzionerima najneophodnije“, rekao je Krkobabić na Petom Sajmu penzionera u Oficirskom domu u Nišu gde živi 70.000 penzionera.

Krkobabić je relap da bi u svim regionalnim centrima trebao da bude takvih sajmova kako bi penzioneri mogli povoljnije da dodju do namirnica i usluga.

Krkobabić je pre podne posedio opštinu Doljevac gde će 16. decembra biti su lokalni izbori.

Sastao se s rukovodstvom te opštine i najavio da će najkasnije do 15. decembra zadrugama biti raspodeljena podsticajna sredstva.

U Srbiji će „podsticajna sredstva dobiće 72 zadruge, dok ih je prošle godine dobila 21. Prvi put ove godine novac će biti dodeljen i složenim zadrugama“, naveo je Krkobabić.

Kazao je da će zadruga „Složni voćari“ u Vojvodini i zadruga „Novi voćari“ u Požegi dobiti blizu 60 miliona dinara, a same će uložiiti 300 miliona dinara, odnosno 120 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da država mora da se uključi u dovodjenje investitora u lokalne zajednice i najavio „prave ekonomske mere koje će imati stimulativni karakter za dolazak investitora“ u „rubna područja“ – smanjenje stope poreza na dodatu vrednost i taksi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.