Nedopustivo kašnjenje sa izgradnjom bloka 3 u TE Kostolac B

BEOGRAD – Kašnjenje sa izgradnjom bloka 3 u Termoelektrani Kostolac B i sadašnji kvalitet radova su nedopustivi, upozorila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u razgovoru sa glavnim predstavnikom kineske kompanije CMEC Li Suekiangom i generalnim direktorom predstavništva CMEC u Srbiji Ren Kailongom.

Mihajlovićeva je istakla da je reč o jednom od najvećih gradilišta u energetskom sektoru i da je nedopustiva dosadašnja realizacija projekta, posebno kada je reč o brzini projektovanja i kvalitetu isporučene opreme, saopštilo je Ministarstvo.

„Srbija i Kina imaju odlične odnose, pre svega zahvaljujući prijateljstvu naša dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Vi niste samo jedna od kompanija koja radi u Srbiji, predstavljate svoju zemlju, što je velika čast i odgovornost, kao što i mi predstavljamo građane Srbije“, podsetila je ministarka Mihajčlović svoje sagovornike.

Dodala je kako nikome ne ide u prilog sadašnja dinamika i kašnjenja sa projektom Kostolac B3.

„Srpska strana je tu, nećemo stajati sa strane i posmatrati realizaciju projekta, radićemo još više da vam pomognemo, ali vi morate uložiti više napora i rada da se nadoknade kašnjenja, jer je dosadašnja realizacija neprihvatljiva, a oko pitanja kvaliteta nema kompromisa“, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je insistirala na tome da se maksimalno ubrza stepen mesečne realizacije projekta kako bi se do jula ove godine došlo do zadovoljavajućeg nivoa, i istakla da kineska kompanija mora da radi u skladu sa međunarodnim standardima i ugovornim obavezama.

Li Suekiang se zahvalio potpredsednici Vlade na podršci i pomoći, podsetivši i da su veliki infrastrukturni projekti u prethodnom ministarstvu završeni zahvaljujući njenom zalaganju, saopštilo je Ministarstvo energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar