U trendu

Nedopustivo kaĆĄnjenje sa izgradnjom bloka 3 u TE Kostolac B

BEOGRAD – KaĆĄnjenje sa izgradnjom bloka 3 u Termoelektrani Kostolac B i sadaĆĄnji kvalitet radova su nedopustivi, upozorila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u razgovoru sa glavnim predstavnikom kineske kompanije CMEC Li Suekiangom i generalnim direktorom predstavniĆĄtva CMEC u Srbiji Ren Kailongom.

Mihajlovićeva je istakla da je reč o jednom od najvećih gradiliơta u energetskom sektoru i da je nedopustiva dosadaơnja realizacija projekta, posebno kada je reč o brzini projektovanja i kvalitetu isporučene opreme, saopơtilo je Ministarstvo.

„Srbija i Kina imaju odlične odnose, pre svega zahvaljujući prijateljstvu naĆĄa dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Vi niste samo jedna od kompanija koja radi u Srbiji, predstavljate svoju zemlju, ĆĄto je velika čast i odgovornost, kao ĆĄto i mi predstavljamo građane Srbije“, podsetila je ministarka Mihajčlović svoje sagovornike.

Dodala je kako nikome ne ide u prilog sadaĆĄnja dinamika i kaĆĄnjenja sa projektom Kostolac B3.

„Srpska strana je tu, nećemo stajati sa strane i posmatrati realizaciju projekta, radićemo joĆĄ viĆĄe da vam pomognemo, ali vi morate uloĆŸiti viĆĄe napora i rada da se nadoknade kaĆĄnjenja, jer je dosadaĆĄnja realizacija neprihvatljiva, a oko pitanja kvaliteta nema kompromisa“, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je insistirala na tome da se maksimalno ubrza stepen mesečne realizacije projekta kako bi se do jula ove godine doơlo do zadovoljavajućeg nivoa, i istakla da kineska kompanija mora da radi u skladu sa međunarodnim standardima i ugovornim obavezama.

Li Suekiang se zahvalio potpredsednici Vlade na podrơci i pomoći, podsetivơi i da su veliki infrastrukturni projekti u prethodnom ministarstvu zavrơeni zahvaljujući njenom zalaganju, saopơtilo je Ministarstvo energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.