Niš subvencioniše kamate na kredite za privrednike

NIŠ – Grad Niš izdvojiće devet miliona dinara za subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite za privrednike iz tog grada, a za zainteresovane banke raspisan je javni poziv.

Kako se navodi na sajtu grada, korisnici kreditnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici registrovani u Nišu.

Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000 dinara, a maksimalni 1.500.000 dinara.

„Grad Niš za subvencionisanje kamata izdvojiće devet miliona dinara. Kamata će se subvencionisati do utroška sredstava, a najkasnije do kraja godine. Rok otplate biće 12 meseci“, navodi se na sajtu.

Naime, Niš će subvencionisati kamate na kredite za troškove nabavke mašina i opreme, osavremenjivanje procesa proizvodnje, stabilizaciju proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju i za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora.

U toku prošle godine, na taj način kredite je dobilo 159 privrednih subjekata, a banka je plasirala više od 200 miliona dinara.

Rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih banaka je 10 dana od raspisivanja javnog poziva, odnosno do 16.09.2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar