Niš subvencioniše kamate na kredite za privrednike

NIŠ – Grad Niš izdvojiće devet miliona dinara za subvencionisanje kamate na kratkoročne kredite za privrednike iz tog grada, a za zainteresovane banke raspisan je javni poziv.

Kako se navodi na sajtu grada, korisnici kreditnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici registrovani u Nišu.

Minimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000 dinara, a maksimalni 1.500.000 dinara.

„Grad Niš za subvencionisanje kamata izdvojiće devet miliona dinara. Kamata će se subvencionisati do utroška sredstava, a najkasnije do kraja godine. Rok otplate biće 12 meseci“, navodi se na sajtu.

Naime, Niš će subvencionisati kamate na kredite za troškove nabavke mašina i opreme, osavremenjivanje procesa proizvodnje, stabilizaciju proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju i za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog prostora.

U toku prošle godine, na taj način kredite je dobilo 159 privrednih subjekata, a banka je plasirala više od 200 miliona dinara.

Rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih banaka je 10 dana od raspisivanja javnog poziva, odnosno do 16.09.2019. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike