Novi rok zainteresovanima za aerodrom do 30.maja

Vlada Srbije produžila je do 30. maja rok zainteresovanima za predaju neobavezujućih ponuda u postupku za davanje koncesije nad Aerodrom „Nikola Tesla“, navodi se u oglasu koji je danas objavljen u dnevnom listu „Politika“.

Kako podseća list, ovo je već treći put da država produžava rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda, a na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom „Nikola Tesla“ javilo se 27 zainteresovanih kompanija.

Prikikom prethodnog produžetka rokova kao krajnji datum za dostavljanje neobavezujućih ponuda bio je definisan 15. maj, dok je prethodni rok bio 24. april.

U oglasu se navodi da je prolongiranje učinjeno „na zahtev velikog broja kvalifikacionih učesnika“.

Ovde je reč tek o prvoj fazi postupka u kojoj se dostavljaju ponude koje ni po čemu ne obavezuju zainteresovane potencijalne koncesionare, napominje „Politilka“.

U najnovijem oglasu se navodi i da se rokovi produžavaju kako bi zainteresovani ponuđači mogli da iskoriste pravo da „formiraju konzorcijume sa trećim licima“. Reč je o takozvanim pridruženim članovioma konzorcijuma, a u oglasu se navodi da je tim povodom stiglo mnogo pitanja.

Prava trka počinje 1. juna, kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude, ukoliko država ne odluči da još jednom produži prvu fazu postupka. Druga faza postupka trebalo bi da se završi krajem avgusta kada bi se saznalo i kome će država da poveri aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

Javni poziv objavljen je 10. februara, podseća list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aerodrom Nikola Tesla
Komentari (0)
Dodaj komentar