Penzionere čeka novo povećanje penzija: Evo kada i za koliko

Penzionere čeka povećanje penzija koje se može očekivati od januara naredne godine. Ukupno 1,7 miliona penzionera dobili bi povišicu od oko šest odsto u proseku, a tačan iznos povećanja u Vladi bi mogli da obelodane tokom novembra ili decembra ove godine.

Vlada je prošle godine, a posle četiri godine, ukinula zakon koji je najstarijima umanjio penzije za deset odsto. U novembru 2018. Vlada je najavila povećanje penzija od oko osam odsto u proseku koje je stupilo na snagu u januaru ove godine, a penzioneri su dobili i jednokratnu pomoć od po 3.000 dinara. Krajem 2017. i 2016. penzionerima je isplaćena jednokratna pomoć po 5.000 dinara.

Ekonomisti istovremeno upozoravaju da je o preciznim procentima povećanja još rano govoriti, kao i da nove procente povećanja treba pažljivo planirati u drugoj polovini ove godine, a primeniti ih tek od 2020. Ocenjuju i da je još rano govoriti o iznosima jer ne znamo kakav nas ostatak godine čeka, ali i da povećanje penzija treba da se bazira na osnovu privrednog rasta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

povećanje penziija
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Amazonac

    Ova drzava opstaje iskljucivo na surovo beskrupuloznoj pljacki vlastitog naroda. I to je nepobitna cinjenica.

  • Anonimni

    BAMBI -U ime svih 1,7OO.OOO penzionera srbije,zahvaljujemo ti se,sto si u svom postu,izneo sve sto mislimo i mi,svi penzioneri povodom maliciozne najave „povecanja“ penzija ,u dalekoj 2O2O godini.Zar nije sramotno,to „povecanje“ penzija,tako krstiti.!?!

  • ANITA

    Bog je veliki i milostiv! Ali,svako ce dobiti po zasluzi,kad tad…

  • Anonimni

    Bambi, svaka cast.

  • bambi

    Pazite recenice, Penzionere ceka, moze ocekivati, dobili bi, mogli bi da obelodane, Vlada najavila, jos je rano govoriti, treba pazljivo planirati, jos je rano govoriti, treba da se bazira. I to povecanje od 6% zbog rasta privrede? Da covek ne poveruje sta je ovde napisano. Prvo nacin na koji se isplacuju plate i penzije je pozajmljivanje kredita i zaduzivanje koje ce morati nasa deca krvavo da vracaju nazad i nema nikakve veze sa rastom privrede jer u Srbiji ne postoji vise ni jedna jedina fabrika niti su srbi vlasnici bilo cega s obzirom da je postojeca garnitura prodala sve sto se prodati moglo bud zasto. Drugo, da se nasim penzionerima poveca penzija ne 6 vec 60%, kvalitet zivota bi i dalje ostao nizak. Drzava je opljackala penzioni fond a novac se i dan danas koristi za izbore, predizborne kampanje i finansiranje politickih stranaka. Ovaj tekst je sramota i zalost.

  • Anonimni

    A tek koliko će biti povećanje 2066.godine. O procentima je, naravno, još uvek rano govoriti.

    • Anonimni

      Ma samo opušteno jer smo na sve to već navikli: prelivanje novca…