Plaćanje DinaCard karticom na šalterima Uprave za trezor

BEOGRAD – Narodna banka Srbije podseća građane da druga rata poreza na imovinu fizickih lica za 2021. dospeva na naplatu 17. maja i da je samo DinaCard karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor.

DinaCard karticom na šalterima Uprave moguće je, takođe, bez provizije platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, objavila je NBS.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor DinaCard karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava.

Kao i prema onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju racune u poslovnim bankama. Mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije“, JKP „Informatika“ Novi Sad, Telekom i drugo.

Izmirenje poreza na imovinu fizickih lica može se izvršiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, a korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar