Sertić: Do nove godine javni poziv za PKB

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da će do kraja godine biti objavljen poziv za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB).

Sertić je za RTS rekao da će formalni stečaj biti pokrenut u preduzeću Prva iskra Barič, i da je nadjen novi kupac za zemljište, opremu i deo Zastava grupe.

On je naveo da je na početku ove godine bilo 556 preduzeća sa nerešenim statusom, a da će ih u narednoj godini preostati 10.

Prema njegovim rečima, do kraja godine biće rešen status Fabrike automaziva iz Kruševca, Prve iskre Barič, Zastava grupe, PKB-a i još tri fabrike koje će preuzeti radnici.

On je kazao da je u Prvoj iskri Barič prodat deo imovine kako bi se izmirili stari dugovi, a završen je i proces eksproprijacije zemljišta za novu fabriku Meita.

„Zastava grupa ide u stečaj. Da bismo mogli da prodamo deo Zastava grupe već smo izdvojili Zdravstveni centar u Kragujevcu, a ostatak odlazi u stečaj“, rekao je Sertić.

On je rekao da je sada dogovoreno rešenje statusa za sedam strateških preduzeća, a da će od 1. januara biti pokrenuto pitanje još 10 takvih preduzeća.

Ministar privrede rekao je i da za RTB Bor i Resavicu postoje predlozi rešenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar