Sloga: Otvaranje Lidla realna slika bede u Srbiji

Otvaranja Lidlovih prodavnica u Srbiji, u kojoj je dominirala tužna slika građana Srbije u opštoj grabeži i metežu oko kupovine jeftinih pilića, banana, šećera i drugih proizvoda, pokazuje realnu socijalnu sliku društva u kojem danas živimo, ocenjuju iz sindikata „Sloga“.

– Smatramo da je jučerašnji dan bio porazan za celu Srbiju koja je poslala u svet sliku bede i siromaštva svojih građana, o čemu nam se ceo svet i region već danas smeju, posebno na društvenim mrežama kao viralni međuplanetarni hit u borbi građana, odnosno, međusobnom otimanju za koje pile više – navodi se u saopštenju sindikata.

Ta po njima otužna slika u prodavnicama Lidla je više podsećala na devedesete prošlog veka i tadašnji grabež naroda za jeftini hleb, ali i ujedno i demantovala aktuelnu vlast u obećanjima da će predstojeće godine biti „zlatne za Srbiju“.

– Onima koji se bave državnom statistikom i koji ocenjuju kolika je kupovna moć građdjana Srbije, otvaranje Lidla treba da bude škola, jer se vidi da je dovoljno sniziti cenu neke prehrambrene robe, posebno mesa, pa da nastane opšti haos i da ispliva na površinu siromaštvo ‘zlatnih godina za Srbiju’  – piše u saopštenju, koje je prenela Beta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Lidlsrbija
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • IGOR

    Ne treba kriviti ljude,koji su satima cekali ispred LIDLA,da kupe jeftinije pilice i banane.Nasa realnost je,da mi zivimo u bedi,vec 25 godina,u kontinuitetu.Sa prosecnim penzijama od 2OO Evra i prosecnom platom od 3OO Evra,pa zar to nije kompletna beda ???

  • coa

    Vucica zbaciti hitno,Djilasa nikako,ekonomija gradjana se srozala na dno,ljudi placaju rezije pa se posle guraju za jeftinu hranu!!!!

  • Anonimni

    Slazem se sa stavom sindikata! Slike sa otvaranja su slike jada i bede.

  • Bogoljub

    Eh, dragi Zika Kazu. Pita deda unuka, zasto ide u trece selo da trazi devojku, kad u nasem selu ima toliko lepih cura. Zato, deda, sto se nase devojke osecaju,glasio je odgovor. Osecaju se i one iz treceg sela, isto kao i nase, samo sto su daleko pa ti ne osecas. Nastavio je deda. Nasi su tajkuni i hohstapleri mozda zato sto su blizu.

  • Anonimni

    Iz dana u dan sve vise i vise napredujemo … Iz dana u dan sve vise i vise napredujemo … Iz dana u dan svevise i vise napredujemo … … … …

  • Žika

    bravo, unistimo domace eksplatatore, tajkune i hostaplere koji nam odrase kozu !!!!

  • fitko

    kad nesto hocete da kazete prvo pogledajte reakciju na istu pojavu bilo gde usvetu ima snimci na ju tubu pa komentarisete

  • Anonimni

    LIDL, SPAR ,HOFER , POŽELJNI U SRBIJI …………………………… , ZAT LIDL , SPAR , HOFER , ………… , DA ………….. –

  • penzioner

    Koliko mi je dobro da me je sramota….

  • Anonimni

    Uperavo tako kao u tekstu. Koliko ce biti zatvoreno „malih“domacih preduzetnika nakon ovog üspeha“Samo se vise radujemo otvaranju trzista strancima bez sagledavanja posledica. Svako sa strane nije dosao da nam pomogne nego prvenstveno da skine kajmak obrazlozenje da je to orvaranje trzista i konkurencije ne pije vodu kao ni ostala obrazlozenja i mudra obracanja. Cija je roba prodavana ispod cene o ko je sne taj trosak. O ostalom i da se ne navodi.

    • Žika

      Da ne treba mozda da kupujemo domace tri puta skuplje i time punimo dzepove tajkunima i hostaplerima??Sto vise jeftinije a kvalitetnije robe pa bilo sa koje strane sveta ,nije bitno i onako je nasa roba u nivou kineske,uzas.<Bio sam u Nemackoj i jeo cokolade od 60 dinara, bolje su od svih nasih a tako je i sa osatalom hranom i robom uopste.

  • Anonimni

    Bravo za Lidl