Sloga: Otvaranje Lidla realna slika bede u Srbiji

Otvaranja Lidlovih prodavnica u Srbiji, u kojoj je dominirala tužna slika građana Srbije u opštoj grabeži i metežu oko kupovine jeftinih pilića, banana, šećera i drugih proizvoda, pokazuje realnu socijalnu sliku društva u kojem danas živimo, ocenjuju iz sindikata „Sloga“.

– Smatramo da je jučerašnji dan bio porazan za celu Srbiju koja je poslala u svet sliku bede i siromaštva svojih građana, o čemu nam se ceo svet i region već danas smeju, posebno na društvenim mrežama kao viralni međuplanetarni hit u borbi građana, odnosno, međusobnom otimanju za koje pile više – navodi se u saopštenju sindikata.

Ta po njima otužna slika u prodavnicama Lidla je više podsećala na devedesete prošlog veka i tadašnji grabež naroda za jeftini hleb, ali i ujedno i demantovala aktuelnu vlast u obećanjima da će predstojeće godine biti „zlatne za Srbiju“.

– Onima koji se bave državnom statistikom i koji ocenjuju kolika je kupovna moć građdjana Srbije, otvaranje Lidla treba da bude škola, jer se vidi da je dovoljno sniziti cenu neke prehrambrene robe, posebno mesa, pa da nastane opšti haos i da ispliva na površinu siromaštvo ‘zlatnih godina za Srbiju’  – piše u saopštenju, koje je prenela Beta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.