Srbija će proizvoditi elektična vozila, potpisan ugovor vredan 190 mln evra

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se jutros sa rukovodstvom kompanije Stelantis, koje predvodi izvršni direktor Karlos Tavareš.

Sastanak, kojem prisustvuje i premijerka Ana Brnabić, počeo je oko 8.30 u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Konsultacije o formiranju nove vlade počeću u drugoj polovini maja ili čim polozim zakletvu za novi mandat pocetkom juna, pravnici gledaju koje su mogućnosti, vazno da sto pre postignemo dogovor o najboljoj vladi jer ceo svet cekaju veliki problemi

Automobil koji ćemo praviti u Srbiji biće mnogo lep i naravno električni.

Ugovor sa Stelantisom predviđa investiciju vrednu 190 miliona evra, a Srbija ce uložiti svojih 48 miliona evra, ovo je važna investicija za Kragujevac, Šumadiju i celu Srbiju jer ce značiti dodatni rast za celu Srbiju

Sa Stelantisom danas dogovorili finansiranje električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu, do 2023 tranzicioni period, a od pocetka 2024 idemo sa proizvodnjom jednog modela, a nas model biće u trećem kvartalu te godine.

Ovaj dan važan za Srbiju danas, počinjemo novu eru u investicijama u Srbiju, imaćemo moderan električni automobil tokom 2024. godine.

Izvršni direktor kompanije Stelantis Karlos Tavareš: Ugovor sa Srbijom jasan i konkretan znak da transformaciju naše firme učinimo uspesnom i da pređemo na novu tehnologiju, bićemo ponosni kada električna vozila izađu sa proizvodne trake u nekoliko narednih godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar