U trendu

Srbija će proizvoditi elektična vozila, potpisan ugovor vredan 190 mln evra

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se jutros sa rukovodstvom kompanije Stelantis, koje predvodi izvršni direktor Karlos Tavareš.

Sastanak, kojem prisustvuje i premijerka Ana Brnabić, počeo je oko 8.30 u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Konsultacije o formiranju nove vlade počeću u drugoj polovini maja ili čim polozim zakletvu za novi mandat pocetkom juna, pravnici gledaju koje su mogućnosti, vazno da sto pre postignemo dogovor o najboljoj vladi jer ceo svet cekaju veliki problemi

Automobil koji ćemo praviti u Srbiji biće mnogo lep i naravno električni.

Ugovor sa Stelantisom predviđa investiciju vrednu 190 miliona evra, a Srbija ce uložiti svojih 48 miliona evra, ovo je važna investicija za Kragujevac, Šumadiju i celu Srbiju jer ce značiti dodatni rast za celu Srbiju

Sa Stelantisom danas dogovorili finansiranje električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu, do 2023 tranzicioni period, a od pocetka 2024 idemo sa proizvodnjom jednog modela, a nas model biće u trećem kvartalu te godine.

Ovaj dan važan za Srbiju danas, počinjemo novu eru u investicijama u Srbiju, imaćemo moderan električni automobil tokom 2024. godine.

Izvršni direktor kompanije Stelantis Karlos Tavareš: Ugovor sa Srbijom jasan i konkretan znak da transformaciju naše firme učinimo uspesnom i da pređemo na novu tehnologiju, bićemo ponosni kada električna vozila izađu sa proizvodne trake u nekoliko narednih godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar