Srbija pomaže Notr Damu: Evo koliko novca je Vlada izdvojila za izgorelu katedralu

Vlada Srbije uputila je Francuskoj finansijsku pomoć od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru 15. aprila.

– Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol Francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike – saopšteno je iz Vlade Srbije.

– Na današnjoj sednici vlade smo, između ostalog, opredelili iz sredstava tekuće budžetske rezerve i određeni iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam – rekla je Brnabić tokom posete Istraživačkoj stanici „Petnica“.

I ministar finansija Siniša Mali je potvrdio da je naša Vlada odvojila sredstvaza pomoć izgoreloj katedrali.

„Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je dodao da su građani Srbije potreseni vešću o požaru u čuvenoj pariskoj katedrali, i da pružaju nesebičnu podršku Republici Francuskoj.

„Srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja. Zato je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva, koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima“, zaključio je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

damnotrvlada
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Notr Dam je svetska bastina civilizacije,koja datira od 115O godine,nove ere.Zar je to mnogo,jedan milion evra,kao pomoc za obnovu izgorele svetinje.Pre neki dan,Premijerka nas je obavestila,da je Vlada poslala pomoc Republici Srpskoj,u iznosu od kako ona rece,novih devet ipo miliona evra.!!!

    • Anonimni

      Da mnogo je,zato sto je nepotrebno.Francuzima nije potreban novac da obnove katedralu,a za milion evra moglo se u iniostranstvu leciti bar petoro tesko obolele dece.Poltronstvo najgore vrste

  • Anonimni

    „Siroko“ nema sta, kao da daje iz svog dzepa, al ne daje, daje od naroda pa ga bas briga! Bilo bi to uredu da imamo para na pretek, ali posto decu lecimo putem sms-a, bolnice, kao i skole su nam u stanju raspadanja, da ne nabrajam dalje, to je van pameti sta se radi !!!

  • Moravac

    Bestidnik donira naše pare u svoje ime,dok od braće Rusa prosi za oslikavanje hrama Svetoga Save !! Bolje da je poslao sopstveni novac,ako mu je već toliko žao !

  • Djokic

    Pa dobro, to je samo jos jedna pametna i vizionarska epizoda briljantne spoljne politike naseg vodjstva. Kao i one pare koje su date Klintonovoj fondaciji da bi Aca Srbin mogao da se posipa pepelom pred kamerama, Bilijem i tadasnjim srebrenickim gradonacelnikom, samo nekoliko nedelja pre nego sto je izabran Tramp. Ili pare koje su date savetniku Bleru. Itd, itd. Mi, obicni smrtnici, to ne mozemo da razumemo, nemamo takav IQ.

  • Dragan

    I treba. O oni su nama pomačali kada su terosti, uz prećutnu pomoć francuza palili srpske crnke i manastire na Kosmetu

  • mar-S

    Mora da su oni takodje pomogli nama nakon pozara u Hilendaru i nakon paljenja crvi po Kosovu .

  • Dane

    Kakvo ogavno ulizištvo. Fuj !

  • Zoro

    A sironji minimalac.Zašto gospoda nisu dali iz svo,.nego iz džepa naroda?