U trendu

Srbija pomaže Notr Damu: Evo koliko novca je Vlada izdvojila za izgorelu katedralu

Vlada Srbije uputila je Francuskoj finansijsku pomoć od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru 15. aprila.

– Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol Francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike – saopšteno je iz Vlade Srbije.

– Na današnjoj sednici vlade smo, između ostalog, opredelili iz sredstava tekuće budžetske rezerve i određeni iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam – rekla je Brnabić tokom posete Istraživačkoj stanici „Petnica“.

I ministar finansija Siniša Mali je potvrdio da je naša Vlada odvojila sredstvaza pomoć izgoreloj katedrali.

„Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je dodao da su građani Srbije potreseni vešću o požaru u čuvenoj pariskoj katedrali, i da pružaju nesebičnu podršku Republici Francuskoj.

„Srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja. Zato je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva, koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima“, zaključio je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (9)