Srbiji danas odobreno 84,8 miliona evra iz IPA programa EU za 2014.

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su danas sporazum kojim se Srbiji odobrava 84,8 miliona evra iz fondova pretpristupne pomoći EU – IPA za 2014 godinu, saopšteno je iz Vlade.

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktorka u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju EU Ketrin Vent.

Evropska komisija je decembra 2014. godine odobrila 187,1 miliona evra Srbiji, od čega su u junu 2015. godine potpisani sporazumi za sredstva u iznosu od 102,3 miliona evra.

Preostala, danas odobrena sredstva, namenjena su projektima u oblasti reforme državne uprave, konkurentnosti, energetike, unutrašnjih poslova, zapošljavanja.

Biće finansirano unapredjenje zapošljavanja mladih, inovativnost malih i srednjih preduzeća, smanjenje štetnih emisija u bloku A4 Termoelektrane „Nikola Tesla“, jačanje kontrole granice, podrška uskladjivanju sa propisima EU.

Najveći deo novca, 65,6 miliona evra, biće upotrebljen po modelu indirektnog upravljanja, što znači da će nacionalne institucije sprovoditi program, dok će Ministarstvo finansija biti odgovorno za sprovodjenje nabavki, ugovaranje i finansijsko upravljanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar