Švajcarska zamrznula rusku imovinu vrednu 7,9 milijardi dolara

ŽENEVA – Švajcarska je zamrznula rusku imovinu vrednu 7,9 milijardi dolara, saopštio je danas Državni sekretarijat za ekonomske poslove zemlje (SECO).

„Do 25. novembra ukupan iznos zamrznutih finansijskih sredstava iznosi 7,5 milijardi švajcarskih franaka (7,9 milijardi dolara), blokirano je i 15 nekretnina u šest kantona“, navodi SECO, a prenosi agencija TAŠ.

Početkom jula je SECO prvi put saopštio da je ruska imovina vredna 7,5 milijardi švajcarskih franaka zamrznuta u Švajcarskoj, ali je vlada u Bernu u julu pojasnila da je blokirano 6,7 milijardi švajcarskih franaka i 15 nekretnina.

Agencija navodi da je „do 25. novembra u Švajcarskoj zamrznuto 7,5 milijardi švajcarskih franaka imovine i 15 imovina u vlasništvu sankcionisanih fizičkih lica, kompanija i pravnih lica pod sankcijama“.

Iako Švajcarska nije članica EU i ima neutralan status, podržala je sankcije EU protiv Rusije uvedene zbog napada na Ukrajinu.

Ruska vlada je u martu odobrila spisak stranih država i teritorija koje čine neprijateljska dela protiv Rusije, njenih kompanija i građana, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Svetozar

    Nije dobro to sto rade.