U trendu

Ć vajcarska zamrznula rusku imovinu vrednu 7,9 milijardi dolara

ĆœENEVA – Ć vajcarska je zamrznula rusku imovinu vrednu 7,9 milijardi dolara, saopĆĄtio je danas DrĆŸavni sekretarijat za ekonomske poslove zemlje (SECO).

„Do 25. novembra ukupan iznos zamrznutih finansijskih sredstava iznosi 7,5 milijardi ĆĄvajcarskih franaka (7,9 milijardi dolara), blokirano je i 15 nekretnina u ĆĄest kantona“, navodi SECO, a prenosi agencija TAĆ .

Početkom jula je SECO prvi put saopơtio da je ruska imovina vredna 7,5 milijardi ơvajcarskih franaka zamrznuta u Ơvajcarskoj, ali je vlada u Bernu u julu pojasnila da je blokirano 6,7 milijardi ơvajcarskih franaka i 15 nekretnina.

Agencija navodi da je „do 25. novembra u Ć vajcarskoj zamrznuto 7,5 milijardi ĆĄvajcarskih franaka imovine i 15 imovina u vlasniĆĄtvu sankcionisanih fizičkih lica, kompanija i pravnih lica pod sankcijama“.

Iako Ć vajcarska nije članica EU i ima neutralan status, podrĆŸala je sankcije EU protiv Rusije uvedene zbog napada na Ukrajinu.

Ruska vlada je u martu odobrila spisak stranih drĆŸava i teritorija koje čine neprijateljska dela protiv Rusije, njenih kompanija i građana, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.