BMW jurio strahovitom brzinom, sedam ekipa vatrogasaca izvlačilo žrtve

Do stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila oko sat posle ponoći došlo je kada se u „dačiju“, kojom je upravljao taksista iz Lazarevca, i koja se kretala iz pravca Bogovađe i uključivala se na Ibarsku magistralu, zakucao BMW koji je došao iz pravca Čačka, a kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji mladić.

U jezivom udesu život su izgubile četiri mlade osobe, a četiri su teško povređene. Za sada je poznato samo da je jedna od poginulih dvadesetogodišnja Katarina I., prenosi „Blic“.

Kako pričaju svedoci jezivog udesa, BMW se kretao strahovitom brzinom, zakucao se u „dačiju“ i, koliko je jak udarac bio jasno svedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara. „Dačija“ je nakon toga završila u livadi.

– Ceo život smo pored Ibarske magistrale, svakakve nesreće su se dešavale, ali nešto ovako stravično nikada do sada nismo videli – kažu seljani lazarevačkog sela Županjac. – Tela su bila unakažena, na livadi, pored puta, u koju su vozila sletela, svuda su bili krv, delovi limarije, plastike, polomljene stvari iz automobila.

Čak sedam ekipa vatrogasaca seklo je vozila kako bi iz njih izvadili žrtve i povređene, a prema nezvaničnim informacijma, svi poginuli su sa područja Lazarevca.

Mladić S. I. (20), jedan od četvoro povređenih, koji se u trenutku nesreće nalazio na zadnjem sedištu BMW-a, teže je povređen i nalazi se u bolnici u Valjevu. Policija je obavila razgovor sa njim i on im je tom prilikom rekao da se ničega ne seća. On je zadobio teže telesne povrede i prevezen je u Bolnicu u Valjevu.

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su N. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ibarskanesreća
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • tom sojer

    Bambi je u pravu za svaku rec. Ja vozim 42 godine i presao sam 1.200.000 km i dan danas jos ucim kako se vozi. Na nesrece u saobracaju pokusavao sam na ovaj nacin da komentarima malo zajedljivim pokusam da nekoga animiram ali izgleda da nema uspeha na ovaj nacin. Moje misljenje je da bi osobama do 25 godina tebalo ZABRANITI da voze od 19h do 07h ujutru. Mozda neko misli da ovo nije ok ali bi sigurno za godinu dana uspeli da ovako spasemo bar neki od mladih zivota. Pitajte roditelje koji su izgubili decu na ovaj nacin sta oni misle o tome.

  • Boki

    Kao i sve ostalo i saobraćajna kultura se nosi iz porodice…

  • bambi

    Vec godinama pisem i apelujem da se ovakvi slucajevi mogu eliminisati ili smanjiti na minimum ali niko ne zeli da moje savete uzme za ozbiljno. Jos jedanput. Osobe koje nemaju 40 godina starosti i minimum 20 godina vozacku dozvolu, ne smeju upravljati vozilima koji imaju vise od 1000 ccm i snagu vecu od 55 kW i ne smeju upravljati vozilima koji imaju zadnju vucu sa motorom pozicioniranim napred. Vi ne mozete osobi koja je napunila 18 godina, juce polozila vozacki ispit, da date bmw od 3000 kubika snage 250 konja sa zadnjom vucom da ga vozi. To je kao da ste bebi dali napunjem pistolj da se igra po kuci. Zasto ovo radite? Zasto zakonski nije regulisana stavka koju vec godinama predlazem i koja je u potpunosti na mestu? Koliko ljudi, omladine, zena, dece, treba jos da pogine da bi neko moje predloge uzeo kao legitimne i da bi se u Skupstini po hitnom postupku ova stavka procesuirala? U cemu je problem? Kome to ne odgovara? Je li vi shvatate da ja sa 47 godina, sa svim kategorijama polozenim, sa 29 godina vozackog iskustva i dalje ucim iz pojedinih situacija koje se mogu pojaviti iznenada u saobracaju. Je li vi shvatate sta znaci mlada osoba, sta znace cigare, mobilni, radio, devojka sa strane, zelja za pokazivanjem i dokazivanjem ali i mladalacki duh, neiskustvo, precenjene mogucnosti, alkoholisano stanje i slicno? Nisu nasa deca kriva sto se ovo desava, deca ko deca, omladina ko omladina, mi smo krivi sto ovo zakonski ne limitiramo. Neko ce reci, pa toga nema nigde u Evropi pa ne mozemo ni mi da uvedemo. Ma boli me dupe i za Evropu i za svet, ja vodim racuna o svojoj naciji, o svom narodu, neka se posle Evropa i svet ugleda na nas. Kako svajcarci i englezi mogu da uvode pravila ne obaziruci se na svet a posle svet da ih kopira. HITNO SE MORA RAZMOTRITI PREDLOG UVODJENJA STROGIH PRAVILA U SAOBRACAJU. Inace, nemci imaju autodrome gde se mozete prijaviti, platiti i voziti brzo trkati se i slicno, ali to je izuzeto od saobracaja i grada, to je pod kontrolisanim uslovima, zasticeno sa svim merama zastite ljudi i okoline. Nisu putevi kroz gradove i sela pravljeni za moto trke vec za prevoz putnika, robe i usluga.

  • Anonimni

    I kao po nepisanom pravilu – oni koji su krivci za udes prođu dobro a nedužne ubiju !