Haradinaj: Srbija je odgovor od nas dobila 1998. i 1999. i uvek će ga dobiti

Vođa bivše OVK Ramuš Haradinaj rekao je danas novinarima, posle saslušanja u sudu u Kolmaru, da je zahtev Srbije za njegovu ekstradiciju politički motivisan i neosnovan, i poručio da je Srbija „odgovor već dobila“ 1998 – 1999. godine.

„Oni se ne brinu o žrtvama ili zakonu, jer ih krše na svakom koraku, oni samo žele da iskoriste činjenicu da su članovi Interpola, da ometaju Kosovo, a odgovor su jednom dobili 1998 -1999. i dobiće ga uvek“, podvukao je on u izjavi novinarima na albanskom.

Francuskim novinarima je kazao da nije kriv za ono što ga terete srpske vlasti i da se radi o politički motivisanom zahtevu.

Haradinaj je optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da su predvodili paravojne formacije, a za Ivicu Dačića je rekao da je bio „asistent Slobodana Miloševića“.

„Sud nije doneo nikakvu odluku danas. Odluka suda se očekuje 2. marta“, rekao je Haradinaj i dodao da se nada da će odluka biti doneta ranije, jer je, kako je rekao, previše vremena prošlo.

On smatra da je zahtev za ekstradiciju neosnovan, kao i da u njemu nema ništa novo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KosovoOVKRamuš Haradinajsrbija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Kurđon Taksirat

    Dobio bi ti odgovor tih godina brzo,da vas nijesu spasili NATO-ubice koje su sve to i zakuvale,kao uvjek kada hoće nekog da opljačkaju..To rade godinama..Tako su vas obmanuli sa nepostojećom državom KOSOVO radi rudnih bogastava koje KOSOVO poseduje..Čim to isprazne a to rade već prvih dana ulaska na KOSOVO dižu ruke od vas..Misliš li Haradinaju da Ameri ili Njemci vole Šiptare..Ha,ha,ha..Vole dok im trebaju..Videt će mo dokle će ta ljubav da traje..Što nijesi čovek pa sam kažeš;Jesam klao sam ubijao radi stvaranja države Kosova, i slično.No nijesi čovek bio niti ćeš ikada i biti!!! Junak si bio nad djecom, nedužnim i nenaoružanim::Srbima!! Sram te i stid bilo!!!