Jeziv izgovor 15-godišnjaka koji je zaklao devojku: „Hteo sam da vidim kako je to ubiti“

Želeo je u stvarnosti da iskusi scenario iz svoje omiljene video-igrice. Upravo to je zastrašujući razlog zbog kog je 15-godišnji Aleksej Maksimov pratio, napao i na kraju ubio 21-godišnjicu studentkinju Dariju Evdokimovu u trenutku dok je podizala novac sa bankomata u Moskvi.

Devojku je izbo nožem, a zadobila je ukupno 12 ubodnih rana, u vrat, oči, glavu i prsa. Umrla je na licu mesta. U pomoć joj je priskočio njen dečko, ali nije mogao da učini ništa i  samo je pao na trotoar od šoka, tvrdi policija.

Srećom, maloletni ubica na kraju je uhapšen. Za njim je pojurio policajac koji se nalazio u blizini mesta napada, ali je 15-godišnjak uspeo da pobegne. Policija ga je na kraju locirala zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera i signalu sa njegovog mobitelnog telefona. Pronašli su ga kod kuće gde je smireno, baš kao i obično, igrao svoju omiljenu video-igricu PUBG – PlayerUnknown’s Battlegrounds. Reč je o igrici istrebljenja do kraja, u kojoj igrači počinju svoj igrački put bez ičega, doslovno golih ruku te moraju, kako se igrica razvija, sami da pronađu oružje i potrepštine da bi se održali na životu i ubijali protivnike.

Kad su policajci došli da ga uhapse – ironično – tinejdžer je i dalje ubijao, ali na ekranu. Utvrdili su da je svojoj žrtvi ukrao, nakon što je izmasakrirao, 30.000 rubalja, odnosno oko 47.000 dinara. Prilikom hapšenja Aleksej nije pravio probleme. Nije pružao otpor i brzo je priznao šta je uradio.

– Nisam nameravao da je ubijem. Nisam planirao. Ali glas u meni mi je govorio šta treba da uradim – rekao je policajcima, preneli su ruski mediji. Samo je, dodaju, želeo da vidi kako je to ubiti nekoga u stvarnom životu. Roditelji su navodno u šoku. Njihov sin, tvrde, nikada pre nije imao problema sa zakonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijaubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar