U trendu

Jeziv izgovor 15-godiĆĄnjaka koji je zaklao devojku: „Hteo sam da vidim kako je to ubiti“

Ćœeleo je u stvarnosti da iskusi scenario iz svoje omiljene video-igrice. Upravo to je zastraĆĄujući razlog zbog kog je 15-godiĆĄnji Aleksej Maksimov pratio, napao i na kraju ubio 21-godiĆĄnjicu studentkinju Dariju Evdokimovu u trenutku dok je podizala novac sa bankomata u Moskvi.

Devojku je izbo noĆŸem, a zadobila je ukupno 12 ubodnih rana, u vrat, oči, glavu i prsa. Umrla je na licu mesta. U pomoć joj je priskočio njen dečko, ali nije mogao da učini niĆĄta i  samo je pao na trotoar od ĆĄoka, tvrdi policija.

Srećom, maloletni ubica na kraju je uhapĆĄen. Za njim je pojurio policajac koji se nalazio u blizini mesta napada, ali je 15-godiĆĄnjak uspeo da pobegne. Policija ga je na kraju locirala zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera i signalu sa njegovog mobitelnog telefona. PronaĆĄli su ga kod kuće gde je smireno, baĆĄ kao i obično, igrao svoju omiljenu video-igricu PUBG – PlayerUnknown’s Battlegrounds. Reč je o igrici istrebljenja do kraja, u kojoj igrači počinju svoj igrački put bez ičega, doslovno golih ruku te moraju, kako se igrica razvija, sami da pronađu oruĆŸje i potrepĆĄtine da bi se odrĆŸali na ĆŸivotu i ubijali protivnike.

Kad su policajci doĆĄli da ga uhapse – ironično – tinejdĆŸer je i dalje ubijao, ali na ekranu. Utvrdili su da je svojoj ĆŸrtvi ukrao, nakon ĆĄto je izmasakrirao, 30.000 rubalja, odnosno oko 47.000 dinara. Prilikom hapĆĄenja Aleksej nije pravio probleme. Nije pruĆŸao otpor i brzo je priznao ĆĄta je uradio.

– Nisam nameravao da je ubijem. Nisam planirao. Ali glas u meni mi je govorio ĆĄta treba da uradim – rekao je policajcima, preneli su ruski mediji. Samo je, dodaju, ĆŸeleo da vidi kako je to ubiti nekoga u stvarnom ĆŸivotu. Roditelji su navodno u ĆĄoku. Njihov sin, tvrde, nikada pre nije imao problema sa zakonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.