Otac šestoro dece ubio se zbog nemaštine, grad mu posle smrti plaća dug za struju

Muškarac Z. S.(37), iz sela Velika Jasikova kod Zaječara u ponedeljak jutro izvršio je samoubistvo vešanjem. Iza sebe je ostavio četiri sina, dve ćerke i suprugu.

„Otac je znao svašta da radi, moleraj, nadničio je, sve je radio kako bi mogao da izdržava porodicu. Razlog za to što se ubio zna samo njegov otac. Ne mogu da verujem da mi se otac ubio zbog nemaštine. Imali smo dug za struju.. Pa mnogi žive bez struje, pa šta?“, rekao je 19-godišnji sin nesrećnog čoveka, a prenose „Novosti“.

Ni on ni supruga nisu nigde radili, a struja im je bila isključena već godinu dana zbog neplaćenog duga od 165.000 dinara.

Prema pisanju „Novosti“, muškarac nije ostavio oproštajno pismo, a policija je uviđajem utvrdila da nema naznaka da je ubijen.

Neizmirenih 165.000 dinara je danas podmireno jer su se gradonačelnik Boško Ničić, predsednik Skupštine grada Stefan Zamkov i sekretar Skupštine Miljan Milovanović odrekli putnih troškova kako bi pomogli porodici.

Kako saznaju lista, grad Zaječar takođe će snositi troškove sahrane Z. S. a u njegovu porodicu upućeni su zaposleni Centra za socijalni rad kako bi pomogli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

samoubistvotragedijazajecar
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nikada nije kasno pomoci, ali da li iko oseca sramotu, odgovornost i krivicu sto nije bar malo pomomogao ranije. Niko im ne moze vratiti ni oca ni supruga. Njegov nestanak je nesto najgore sto im se moglo desiti. Njegov zivot njihova ljubav…..je dakle nesto sto vredi 165.000. Din. Taj simbolicni novac se odavno mogao naci……..i neka mesecna pomoc, podrska…….ali cemu sad moja prica a da ne govorim o drugima. Voljenog oca i supruga nema. Ko je kriv? Da li ce se slicno i sutra negde u Srbiji desiti? Hoce svakako

  • Paci

    Sramota bre da ga bude kukavica!!!!!!!!!!!!!

  • Deki

    Ovo je pravo lice bezdušne i bezosećajne Srbije, zemlje ogromnih socijalnih razlika, nefunkcionalne države, u kojoj ne funkcionišu socijalne službe, ni pravosuđe, uprkos brojnih hvalospeva na televiziji. Jedan beskućnik je nađen mrtav na Dedinju, uhapšena mučenica na Vidikovcu što je htela nešto da proda i da se prehrani. Niko o nikome ne brine niti želi da pomogne, samo gledaju svoje d… Kad će srbiji biti bolje? Kad Srbi budu bolji.

  • Anonimni

    A u medjuvremenu po Srbiji neko masno zaradjuje na digitalnim kontejnerima i rasveti za zgrade – gde jedno svetlo kosta 500 evra. Socojalna sluzba nije obavestena i ne petlja se u svoj posao – dok neko ne umre.