Otac šestoro dece ubio se zbog nemaštine, grad mu posle smrti plaća dug za struju

Muškarac Z. S.(37), iz sela Velika Jasikova kod Zaječara u ponedeljak jutro izvršio je samoubistvo vešanjem. Iza sebe je ostavio četiri sina, dve ćerke i suprugu.

„Otac je znao svašta da radi, moleraj, nadničio je, sve je radio kako bi mogao da izdržava porodicu. Razlog za to što se ubio zna samo njegov otac. Ne mogu da verujem da mi se otac ubio zbog nemaštine. Imali smo dug za struju.. Pa mnogi žive bez struje, pa šta?“, rekao je 19-godišnji sin nesrećnog čoveka, a prenose „Novosti“.

Ni on ni supruga nisu nigde radili, a struja im je bila isključena već godinu dana zbog neplaćenog duga od 165.000 dinara.

Prema pisanju „Novosti“, muškarac nije ostavio oproštajno pismo, a policija je uviđajem utvrdila da nema naznaka da je ubijen.

Neizmirenih 165.000 dinara je danas podmireno jer su se gradonačelnik Boško Ničić, predsednik Skupštine grada Stefan Zamkov i sekretar Skupštine Miljan Milovanović odrekli putnih troškova kako bi pomogli porodici.

Kako saznaju lista, grad Zaječar takođe će snositi troškove sahrane Z. S. a u njegovu porodicu upućeni su zaposleni Centra za socijalni rad kako bi pomogli.