Poreska inspektorka uhapšena zbog mita od 1.000 evra

Policija je uhapsila poresku inspektorku K.M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da je krivično delo izvršila tako što je prilikom terenske kontrole jedne firme sa sedištem u Novom Beogradu, sprovedene od 13. do 16. oktobra ove godine, u svojstvu službenog lica Poreske uprave Ministarstva finansija, u svojim službenim prostorijama od faktičkog vlasnika tražila 1.000 evra kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme koje je pritom unela u zapisnik o izvršenoj kontroli, navodi se u saopštenju.

Prilikom kontrole u kafiću i autoperionici, u vlasništvu ove firme, zatečena su dva radnika sa kojima nije bio zaključen ugovor o radnom angažovanju, niti su prijavljeni nadležnoj organizaciji obaveznog socijalnog osiguranja. Primopredaja novca je izvršena u večernjim časovima 21. oktobra, u jednoj ulici u Zemunu, navodi se u saopštenju MUP-a uz koje su medijima prosleđene i fotografije zaplenjenog novca – traženog mita zbog kojeg je poreska inspektorka uhapšena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

inspektormito
Komentari (0)
Dodaj komentar