U trendu

Poreska inspektorka uhapšena zbog mita od 1.000 evra

Policija je uhapsila poresku inspektorku K.M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da je krivično delo izvrÅ¡ila tako Å¡to je prilikom terenske kontrole jedne firme sa sediÅ¡tem u Novom Beogradu, sprovedene od 13. do 16. oktobra ove godine, u svojstvu sluÅŸbenog lica Poreske uprave Ministarstva finansija, u svojim sluÅŸbenim prostorijama od faktičkog vlasnika traÅŸila 1.000 evra kako ne bi izrekla odgovarajuće sankcije za uočene nepravilnosti u poslovanju firme koje je pritom unela u zapisnik o izvrÅ¡enoj kontroli, navodi se u saopÅ¡tenju.

Prilikom kontrole u kafiću i autoperionici, u vlasniÅ¡tvu ove firme, zatečena su dva radnika sa kojima nije bio zaključen ugovor o radnom angaÅŸovanju, niti su prijavljeni nadleÅŸnoj organizaciji obaveznog socijalnog osiguranja. Primopredaja novca je izvrÅ¡ena u večernjim časovima 21. oktobra, u jednoj ulici u Zemunu, navodi se u saopÅ¡tenju MUP-a uz koje su medijima prosleđene i fotografije zaplenjenog novca – traÅŸenog mita zbog kojeg je poreska inspektorka uhapÅ¡ena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar